LaLiga

Officielt: Barcelona sender stjernefrø til Premier League

FC Barcelona sender Ansu Fati til Premier League på en lejeaftale, hvor han den kommende sæson skal tørne ud for Brighton.

Ansu Fati skifter officielt til Brighton fra FC Barcelona på leje.
Foto: Brighton and Hove Albion

Han fik nummer 10, da Lionel Messi sagde farvel.

Der var selvsagt store forventninger til stjernefrøet, Ansu Fati, men nu skippes han videre – i hvert fald for en stund.

De store forventninger er immervæk ikke indfriet endnu, og FC Barcelona sender derfor den unge offensivspiller til Premier League, hvor Brighton venter på ham, men han vender retur til Catalonien næste sommer.

– Det her er en fantastisk aftale for os. Jeg er sikker på, at Ansu vil hjælpe os med at nå vores nye mål, og vi kan hjælpe ham tilbage til det niveau, han fortjener at være på, lyder det fra Brighton-cheftræner Roberto De Zerbi.

Den 20-årige Ansu Fati fik sit gennembrud i FC Barcelona som bare 16-årig i efteråret 2019, og i løbet af 2019-20-sæsonen spillede han 24 kampe og scorede syv mål for den spanske storklub.

Officielt: Store sko at udfylde – Brighton har Caicedo-erstatning på plads

Herefter kom skader i vejen for stortalentet. I de to efterfølgende sæsoner var han markant mindre involveret, og selvom han i sidste sæson var den Barca-spiller, der spillede flest kampe overhovedet, lykkedes det ham ikke for alvor at imponere Xavi på trænerbænken.

Så venter der nu et lejeophold i Premier League-klubben Brighton for den spanske landsholdsspiller, der dog er født i vestafrikanske Guinea-Bissau.

Helt som ventet inkluderer lejeaftalen på den engelske sydkyst ikke en købsoption, og dermed står Fati til at returnerer til FC Barcelona den 1. juli 2024.

Ansu Fati og Brighton skal i denne sæson spille Europa League for første gang i klubbens historie, og de skal i gruppe B op imod Ajax, Marseille og AEK Athen.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P