Europæisk Fodbold

Officielt: Dansk træner fyret i udlandet efter et halvt år

Michael Silberbauer har tirsdag fået sparket i FC Utrecht, som han kom til i slutningen af 2022.

Michael Silberbauer er blevet fyret i Utrecht.
Foto: FC Utrecht

Michael Silberbauer er færdig i FC Utrecht.

Det oplyser den hollandske klub tirsdag.

Den 42-årige dansker blev præsenteret i Utrecht kort før årsskiftet, og nåede dermed ikke meget mere end et halvt år som cheftræner i klubben.

FC Utrecht oplyser, at beslutningen om Michael Silberbauers situation blev truffet efter en fælles evaluering, og at de forlader samarbejdet med et godt forhold til hinanden.

Den tidligere danske A-landsholdsspiller blev hentet til FC Utrecht fra en stilling som assistenttræner i FC Midtjylland den 28. december 2022, og nåede i alt at stå i spidsen for hollænderne i 26 kampe.

Han slutter med et pointsnit på 1,46.

– Slutningen på forrige sæson og begyndelsen på denne sæson gik ikke som håbet. Gennem sæsonerne evaluerer vi normalt cheftræneren, ligesom vi har gjort denne gang.

– Vi nåede frem til konklusionen om at der ikke var gode udsigter i udviklingen af holdet i fællesskab, og at vi derfor manglede resultater.

– Målet med at spille med mere energi og offensivt er ikke blevet opnået tilstrækkeligt, siger FC Utrechts tekniske direktør, Jordy Zuidam, til klubbens egen hjemmeside.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Også Michael Silberbauer selv sætter ord på fyringen:

– Det var ikke muligt at bringe stabilitet ind i holdet. Det var vores ambition at spille offensivt fodbold med en masse energi.

– Set i lyset af begyndelsen på denne sæson, er det nu blevet besluttet at vores veje skilles.

– Det er en klub, der står mit hjerte nært, særligt med tanke på min tidligere periode som anfører. Jeg ønsker FC Utrecht det bedste, og klubben vil altid have en forbindelse til mig, siger Silberbauer.

Rettighederne til Superligaen fra 2024 er solgt til Viaplay og TV 2

I denne sæson er det blevet til tre nederlag ud af tre mulige i sæsonens første kampe i Æresdivisionen.

I sin aktive karriere nåede Michael Silberbauer at repræsentere FC Utrecht i 113 kampe som spiller, hvor han altså også kom til at bære anførerbindet.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P