3F Superligaen

AGF-angribers agent: Her gik det galt mellem ham og AGF

AGF-cheftræner, Uwe Rösler, fortalte torsdag, at man arbejder på enten at sælge eller udleje angriberen Sigurd Haugen. Nu bekræfter nordmandens agent og forklarer samtidig, hvorfor det er gået, som det er.

AGF-angriber Sigurd Haugens agent sætter ord på situationen i Aarhus.
Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix

Forrige sommer kom Sigurd Haugen til Fredensvang i Aarhus – indkøbt til en plads i startelleveren for AGF for et sted mellem 10 og 15 millioner kroner.

Den norske angriber kom da også fint fra start, men siden har situationen udviklet sig til, at han nu er på vej væk.

Således bekræftede AGF-cheftræner, Uwe Rösler, overfor Århus Stiftstidende torsdag, at man arbejder på enten at sælge eller udleje den 26-årige angriber.

Campo.dk har kontaktet Sigurd Haugens agent, Kent Karlsen, for at blive klogere på, hvor det gik galt.

Sigurd Haugen har ikke spillet fra start siden februar, og i denne sæson har han end ikke været en del af truppen i sæsonens første kampe. Der findes dog en god forklaring bag det totale fravær af spilletid i denne sæson.

– Det skyldes, at man ikke må spille for mere end to klubber per sæson. Så hvis han skal lejes ud, så holder vi alle mulighederne åbne, siger Kent Karlsen.

Havde Sigurd Haugen fået kampe for AGF i denne sæson, for derefter at blive lejet ud til en klub frem til vinterpausen, så måtte han ikke spille for en potentiel tredje klub, såfremt det skulle ende med et nyt lejeophold eller klubskifte til vinter.

Men hvor var det så lige, at det gik galt for den norske angriber, der ellers var udset en plads i startelleveren og fik en kontrakt af fem års varighed?

– Det skyldes forskellige ting. Men som angriber bliver man nødt til at score mål. Sigurd startede godt, men pludseligt kom målene ikke.

– På samme tid skiftede AGF system, så man kun spillede med én angriber. Kombineret med en fantastisk sæson af Patrick Mortensen, så gik det, som det har gjort.

Kent Karlsen forklarer videre, at det ikke kun er AGF, der har et ønske om nye omgivelser for Sigurd Haugen.

– Så længe Sigurd ikke er en del af de kortsigtede planer, så er det bedre for begge parter, hvis der findes en løsning med mere spilletid, siger Kent Karlsen og fortsætter:

– Vi har muligheder, så lad os se i løbet af den næste uge eller to.

Transfervinduet for de danske klubber løber frem til og med den 1. september. Samme deadline er der også i de fleste andre lande, mens enkelte har et transfervindue, der holdes åbent længere.

AGF-direktør efter Bisseck-handel: Vi skal tage nok et skridt op

Sigurd Haugen skiftede til AGF fra norske Aalesund i sommeren 2022 efter to år, der kastede 35 mål af sig i 73 kampe.

Historien er dog lidt en anden i AGF, hvor han står noteret for 34 kampe med seks mål og to assists.

Forholdet mellem Sigurd Haugen og AGF blev næppe hjulpet på vej af en episode ved klubbens julefrokost tilbage i december. Her endte den norske angriber med at blive anholdt. Det kan du læse mere om HER.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P