3F Superligaen

Viborg-spillers karriere hænger i en tynd tråd – kan være tvunget til karrierestop

Viborg FF's Mads Lauritsen har fået en trist besked fra lægerne, og udsigten til comeback ser nu meget dyster ud.

Mads Lauritsen, Viborg FF.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Det er altid hjerteskærende, når professionelle sportsfolk ikke selv får lov til at bestemme, hvornår karrieren slutter.

Lige netop den situation er Viborg FF’s Mads Lauritsen meget tæt på at befinde sig.

Gennem Viborg FF’s egen hjemmeside har den 30-årige midtstopper onsdag givet en status på sin skadessituation – og det ser dystert ud.

– Jeg har fået besked fra lægerne om, at sandsynligheden for at komme tilbage desværre ikke er ret stor, så det er selvfølgelig en mærkelig fornemmelse lige nu.

– Jeg er helt sikker på, at jeg vil fortryde det, hvis ikke jeg fortsætter med at lave min genoptræning – og hvis ikke det er for at komme til at spille fodbold igen, så i hvert fald for fortsat at kunne have et aktivt liv i fremtiden, siger han.


Mads Lauritsen har siddet ude siden marts med en delvist overrevet akillessene.

– Så status lige nu er, at jeg stadig genoptræner hver dag, og når jeg er færdig med at træne, vil jeg forsøge at bidrage andre steder i klubben, hvor jeg kan skabe værdi både for VFF og for mig selv.

– Som person ser jeg altid positivt på enhver udfordring og det gør jeg også nu, selvom det selvfølgelig var en tung besked at få. Jeg er ikke klar til at sige endegyldigt stop endnu, så jeg passer min genoptræning i håb om at komme tilbage, men samtidig er jeg også nysgerrig på livet efter fodbolden, siger Mads Lauritsen.

Mads Lauritsen skal dog ikke gå og tumle med, om Viborg FF mon ser ham som en belastning, og derfor helst vil have forløbet afsluttet hurtigt for at komme videre – det er nemlig ikke tilfældet.

– Vi vil allerhelst have Mads tilbage på fodboldbanen, og selvom udsigterne lige nu ikke er så gode, så er der fuld opbakning til at jagte det håb, der stadig er.

– Mads er en fantastisk person, en kæmpe rollemodel og en vigtig kulturbærer her i klubben, så vi vil gerne beholde ham så længe som muligt, og hvis ikke det skal være som fodboldspiller så i en anden funktion. Han får al den tid, han skal bruge, og vi bakker ham op i processen – og så må vi se, hvad fremtiden bringer, siger Sportschef Mads Agesen.

Officielt: OB henter offensiv forstærkning i Championship

Mads Lauritsen skiftede i sin tid ungdomsfodbold ud med seniorfodbold i netop Viborg FF tilbage i 2009.

Siden har han tilbragt flere år i både Thisted FC og Vejle Boldklub, inden han skiftede permanent tilbage til Viborg i sommeren 2021.

Han står i alt noteret for 76 kampe for forrige sæsons fjerdeplads i Superligaen.

Hans kontrakt løber ud næste sommer.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P