3F Superligaen

Patrick Mortensen om returopgør: Ikke længe siden vi var nede med tre mål på hjemmebane

Det bliver mere end vanskeligt for AGF at spille sig videre i Conference League-kvalifikationen efter sidste uges 3-0-nederlag til Club Brügge, men holdets anfører finder optimisme fra 3-3-kampen mod Brøndby i maj.

Patrick Mortensen er godt klar over, at det bliver vanskeligt at spille sig videre i Conference League mod Club Brügge.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Der skal et mindre mirakel til, hvis ikke AGF’s europæiske eventyr skal slutte torsdag.

Aarhusianerne kom fra første opgør i Conference League kvalifikationens anden runde med et 3-0-nederlag på udebane mod belgiske Club Brügge.

Torsdag er det dog nærmest præcis to måneder siden, at AGF’erne den 4. juni lige netop leverede et mindre mirakel, da de en mand i undertal kom tilbage fra 0-3 til 3-3 mod Brøndby og dermed sikrede sig bronze i Superligaens sidste spillerunde.

Det er da også netop det resultat AGF-anfører Patrick Mortensen hæfter sig ved, når han skal finde optimismen frem mod returopgøret mod belgierne.

– Det er klart, når vi er nede 0-3 fra første kamp, skal vi ud og lave lidt af en overraskelse. Men lad os vende det til noget positivt. Lad os se det som en kamp, hvor vi har alt at vinde. Det er ikke så lang tid siden, vi stod på hjemmebane og var nede med tre mål og var en mand i undertal.

Mål og Highlights: AGF og hollandske Jelle Duin i vildt comeback mod Brøndby – bronzemedaljerne havnede i Aarhus

– Nu ved jeg godt, det er en anden modstander, men alt kan lade sig gøre i fodbold. Vi må tro på, det kan lade sig gøre – og det gør vi også. Ellers kunne vi lige så godt lade være med at spille kampen. Om ikke andet så for at vise, at resultat nede i Belgien ikke var os værdige, siger Patrick Mortensen.

AGF har næppe råd til at indkassere mål i hjemmekampen mod Club Brügge, der dog ikke har sin nyindkøbte dansker, Philip Zinckernagel med til kampen i Aarhus.

Hverken Anker eller Zinckernagel i spil til returopgør

– Det er klart, det helst skal være os, der scorer det første mål. Ellers bliver det op ad bakke. Så vi må gå ud med en tro på, at vi kan overraske og levere en god præstation. Og med en god start på kampen og et hurtigt mål, så kan alting ske, lyder det fra Patrick Mortensen.

Ifølge Transfermarkt har Club Brügges trup en værdi på cirka 1,05 milliarder kroner. Til sammenligning vurderer samme medie, at AGF’s trup har en værdi på cirka 133 millioner kroner.

Herunder kan du gense AGF’s vanvidscomeback mod Brøndby for to måneder siden:

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P