Dansker-dominans i svensk topbrag: På måltavlen for hvert deres hold

BK Häcken tog et vigtigt skridt i topstriden i Allsvenskan, da Elfsborg blev sendt hjem med et nederlag i bagagen.

BK Häcken-Elfsborg, Allsvenskan.

Der var dømt svensk topbrag lørdag eftermiddag, da Elfsborg med danske André Rømer og Jeppe Okkels i startelleveren gæstede BK Häcken.

Her blev det hjemmeholdet, som ligeledes havde to danskere i startelleveren, der løb med en 3-1 sejr og dermed hentede vigtige point mod Allsvenskans tophold.

Særligt danskerne skulle vise sig at få en hovedrolle i opgøret.

Først var det den tidligere Silkeborg IF-spiller Jeppe Okkels, der bragte gæsterne fra Elfsborg i front i det 22. minut.

Tobias Sana, der har en fortid i AGF, fik dog udlignet til 1-1 allerede tre minutter efter.

Fem minutter inden pausen blev BK Häcken så reduceret til 10 mand, da den tidligere FC Nordsjælland-spiller Ibrahim Sadiq så direkte rødt.

Efter pausen udviklede kampen sig stik mod forventning, da Mikkel Rygaard bragte sit reducerede mandskab i front med 2-1 i det 48. minut. Selvsamme dansker stod bag assisten til BK Häckens udlignende mål i første halvleg.

Med lidt mindre end en time spillet blev det også til 3-1 for BK Häcken, da tunesiske Amor Layouni noterede sig for opgørets sidste mål.

Hjemmeholdet formåede således at holde Elfsborg yderligere fra fadet, trods en mand i undertal, og snupper dermed sejren og de tre point.