Europæisk Fodbold

U21-EM’s bedste spillere siden år 2000 – hvor er de nu?

Anthony Gordon blev kåret til slutrundens bedste spiller ved dette års U21-EM, men hvordan er det gået stjernerne fra de tidligere slutrunder?

U21-EM bedste spillere.
Foto: Sergio Perez/Reuters/Ritzau Scanpix

England gik ubesejrede igennem sommerens U21-EM.

I finalen blev det til en 1-0-sejr over Spanien, og de engelske talenter indkasserede lige akkurat nul mål gennem hele slutrunden.

Efter finalen var det Newcastles offensivspiller, Anthony Gordon, der løb med hæderen som ‘turneringens bedste’ – men hvordan er det gået de tidligere vindere af hædersprisen?

Nedenfor får du overblikket over, hvordan det er gået de øvrige ‘turneringens bedste spillere’ siden U21-EM i år 2000.

U21-EM’s bedste – her er de i dag

År 200o – Andrea Pirlo
Den italienske midtbane-mastro behøver ikke nogen særlig introduktion. Med flere Serie A-titler og to Champions League-triumfer i rygsækken, går han næppe i glemmebogen lige foreløbigt. Han blev i slutningen af juni præsentere som ny cheftræner for Sampdoria.

År 2002 – Peter Cech
Listens eneste målmand, som senere må siges at have opnået en imponerende karriere i Chelsea. Han spillede en stor rolle i Tjekkiets triumf ved U21-EM det år. Han blev efter karrieren ansat i Chelsea, men med det nye ejerskab sluttede hans tid i klubben.

År 2004 – Alberto Gilardino
Den italienske angriber nåede aldrig de enorme højder, som man forventede af ham. Alligevel kan han kigge tilbage på en lang karriere, hvor han som angriber formåede at opretholde et målsnit på mere end et mål for hver tredje kamp. Han nåede at optræde for mange forskellige klubber, herunder Fiorentina. Han er i dag cheftræner i Genova.

År 2006 – Klaas-Jan Huntelaar
Den hollandske angriber blev kåret til tuneringens bedste spiller på trods af at Holland ikke vandt slutrunden.
Han fik sig efterfølgende en flot karriere, hvor særligt hans præstationer for Ajax og tyske Schalke skiller sig ud. Han var også kortvarigt i Real Madrid, dog uden stor succes. Han er i dag en del af staben i Ajax.

År 2007 – Royston Drenthe
Denne gang vandt Holland slutrunden, og Royston Drenthe løb med hæderen som turnerings bedste spiller. Som en del af Real Madrid var han med til at vinde LaLiga året efter, men så gik det ellers stødt ned ad bakke for stortalentet. Resten af karrieren bød på en lang række ophold i forskellige klubber, alle uden succes.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

År 2009 – Marcus Berg
PSV, IFK Göteborg, Hamburger SV og flere i samme kaliber.
Klubberne vidner ikke rigtigt om en spiller, der blev kåret til turnerings bedste ved en U21-slutrunde. Ikke destomindre var det tilfældet i 2009, da den svenske angriber løb med hæderen efter at have vundet bronze. Den 36-årige svensker har kontraktudløb i IFK Göteborg ved årsskiftet.

År 2011 – Juan Mata
Den spanske kreatør udmærkede sig særligt ved slutrunden i 2011, der i øvrigt blev afviklet i Danmark.
Han fik sig senere en flot karriere i både Chelsea og Manchester United, hvor han var med til at vinde Champions League og Europa League. Hans kontrakt med Galatasaray er netop løbet ud.

År 2013 – Thiago
Et produkt af FC Barcelonas ungdomssystem, som dog aldrig fik sit helt store gennembrud i den catalanske storklub. Efter at være blevet kåret til slutrundens bedste spiller ved U21-EM i 2013 skiftede han til Bayern München, og med årene spillede han sig op som en af de bedste midtbanespillere i nyere tid. I 2020 gik turen til Liverpool, hvor han i glimt viser sit tårnhøje niveau – men han er hårdt plaget af skader.

År 2015 – William Carvalho
Den portugisiske midtbanespiller blev spået en stor karriere, men den helt store succes må siges at være udeblevet. Han var med da Portugals A-landshold i 2016 vandt EM, og ellers er eneste trofæ på CV’et Copa del Rey fra 2022, som han vandt sammen med Real Betis, hvor han har været siden 2018.

Følg Campo på Facebook

År 2017 – Dani Ceballos
I kølvandet på slutrunden skiftede han til Real Madrid, hvor han for ganske nyligt har forlænget sin aftale frem til 2027. Han har siden sit skifte til den spanske kongeklub også været udlejet til Arsenal, hvorfra han vendte retur i 2021. Den spanske midtbanespiller står noteret for 77 kampe for Arsenal og 120 kampe for Real Madrid.

År 2019 – Fabián
Den spanske midtbanespiller kunne samme år som triumfen ved U21-EM tilføje Coppa Italia-trofæet til sit CV, da han sejrede i den italienske pokalturnering sammen med resten af Napoli. Forrige sommer gik turen til PSG, hvor han nu står noteret for 37 kampe og et fransk mesterskab.

År 2021 – Fabio Vieira
Den 23-årige portugiser skiftede forrige sommer til Arsenal, hvor han i den forgangne sæson har fået et hav af indhop i Premier League, mens det blev til startpladser i de øvrige turneringer. Han står i alt noteret for 33 kampe i Arsenal-trøjen, og skal i den kommende sæson forsøge at kæmpe sig til mere spilletid og ultimativt sit gennembrud hos Premier Leagues sølvvindere.

Vanvittigt: 10 danskere nomineret til ‘Golden Boy’ – kun én nation har flere med

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P