Premier League

Ten Hag hylder De Gea efter afsked: Bare det at spille én kamp kræver meget

Manchester United-manager Erik ten Hag hylder David De Gea, som lørdag forlader den engelske storklub efter 12 år.

Erik ten Hag sætter ord på David De Gea.
Foto: Paul Childs/Reuters/Ritzau Scanpix

David De Gea har været at finde mellem stængerne i Manchester Uniteds mål de seneste 12 år.

Det kommer han dog ikke til at være fremover, efter Manchester United lørdag har oplyst, at den spanske keeper forlader klubben. Han har kontraktudløb denne sommer.

I forbindelse med nyheden har Manchester Uniteds manager, Erik ten Hag, knyttet et par pæne ord til den 32-årige spanier.

– Det kræver stor kvalitet og karakter at opnå et niveau, hvor man kan komme til at spille bare en enkelt kamp for Manchester United. At have gjort det 545 gange over en periode på 12 år er en speciel præstation, særligt på positionen som målmand, hvor alle kampe er i rampelyset.

– At have vundet fire Player of the Year awards fra både fans og holdkammerater siger noget om hans niveau og præstationer, og han vil for altid blive husket som en af de bedste målmænd i klubbens historie.

– Personligt er jeg taknemmelig for de 25 clean sheets, som han bidrog til i den forgangne sæson, og ellers hans overordnede bidrag på banen gennem mit første år i klubben. Alle spillere og stab ønsker ham det bedste fremover, siger Erik ten Hag til klubbens hjemmeside.

Officielt: En æra er forbi – De Gea færdig i United

David De Gea noterede sig for 190 clean sheets i sine 545 kampe for Manchester United. Både antallet af kampe og clean sheets er klubrekord for en målmand i den engelske storklub.

I videoen nedenfor kan du se nogle af David De Geas største redninger

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P