3F Superligaen

Uwe Rösler tror på sin tidligere klub i finalen: City har altid taget sig af mig

AGF-cheftræner Uwe Rösler vil være på plads i Istanbul, når hans tidligere klub lørdag møder italienske Inter i Champions League-finalen.

AGF-cheftræner Uwe Rösler har en fortid i Manchester CIty, og han tror på den engelske klub i Champions League-finalen.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Han scorede selv 66 mål for klubben i 177 kampe.

AGF-cheftræner Uwe Rösler blev i 1994 den bare anden tysker i Manchester City, og efter mere end fire år som spiller har han fortsat et tæt bånd klubben.

Han er også en del af klubbens Hall of Fame, og derfor vil han også sidde klar på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul, når City lørdag aften møder Inter i Champions League-finalen.

Selvom Manchester City er storfavoritter til kampen, så forventer klubbens tidligere angriber en vanskelig kamp.

– Alt i alt bliver det helt sikkert en ligeværdig kamp. Inter er en forfærdelig vanskelig modstander; defensivt meget stærke og også farlige oppe foran med Lautaro Martinez, Lukaku og Dzeko. Det handler om at holde nerverne i ro. City bruger sin erfaring fra den tabte finale i 2021 og vinder 2-1, lyder forudsigelsen fra AGF-træneren til tyske Kicker.

Selvom det efterhånden er 25 år siden, at Rösler forlod det, der dengang var en nedrykker til den tredjebedste engelske række, så har klubben aldrig glemt den spiller, som fansene på Maine Road lavede sange til og om.

Blandt andet da han i 2003 var tvunget til at indstille sin aktive karriere som følge af en kræfttumor i brystet, viste de nuværende engelske mestre, at de huskede østtyskeren.

Rösler efter bronze: Vores hjerteblod er, at vi aldrig giver op

– Klubben har altid taget sig af mig, eksempelvis da jeg havde kræft, eller da jeg flyttede tilbage til Manchester i 2010. De ville gerne involvere mig på akademiet, men dengang valgte jeg i stedet cheftrænerjobbet i Brentford. Kontakten er aldrig blevet brudt. Selv når Corona og mit job som træner har gjort regelmæssige besøg umulige, så har der altid været invitationer, forklarer Rösler, der også er blevet til inviteret til finalen lørdag aften.

– Ja jeg kommer til at være der ‘live’ igen. City er modne til en Champions League-sejr. Vi har banket på døren til denne titel ofte nok – en treble vil være kronen på værket.

– Hele holdet kan blive udødeliggjort i Istanbul. Når man ser på det, de præsterer lige nu, så kan de kun sammenlignes med Manchester Uniteds treble-mandskab i 1999 eller Arsenals ‘Invincibles’. Der er ikke andre over dem, lyder det fra Rösler.

Allerede i 1994 blev det set som lidt af et scoop, da Manchester City slap med at betale 500.000 pund for Uwe Rösler, der kom til klubben fra FC Nürnberg.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P