2 min læsningAC Horsens henter gambiansk U-landsholdsanfører permanent

Til trods for at han stadig har sin debut til gode, så har AC Horsens nu gjort brug af en købsoption i Alagie Saines lejekontrakt.

2 min læsning
Superliganedrykkerne fra AC Horsens har indløst købsoptionen i gambianske Alagie Saines kontrakt, så han er i klubben til 2027.
Foto: AC Horsens

Han kom til AC Horsens på en lejeaftale i januar, og nu bliver han helt til 2027.

Den gambianske midterforsvarer, Alagie Saine, har stadig sin debut for AC Horsens til gode, men den østjyske klub har nu gjort brug af en købsoption i spillerens lejekontrakt.

Seks gange sad Saine på bænken i Superligaens nedrykningsspil, men blandt andet et U20-VM har holdt ham fra at få debut. Alligevel har de i Horsens set tilstrækkeligt fra den gambianske U20-landsholdsanfører.

– På trods af at vi ikke har set så meget til ham her i foråret på grund af AFCON U20 og U20 VM, så er han helt klart en spiller med stort potentiale. Han er hurtig, god med bolden, har en dejlig pasningsfod, og så er han stærk i sit duelspil. Han skal selvfølgelig udvikle sig yderligere fysisk, og så skal han blive bedre rent taktisk, hvilket blandt andet er årsagen til, at vi ikke har set ham i kamp endnu, men det er helt naturligt.

– Han skal vænne sig til nye omgivelser og en anden måde at spille fodbold på, men efter sommerferien rammer vi en opstart, hvor han skal forsøge at gøre sig gældende til den kommende sæson, og vi tror på, at han kan blive rigtig dygtig, siger Sports- og talentchef Niels Erik Søndergård.

Officielt: Jens Berthel Askou forlader AC Horsens til fordel for Allsvenskan

Tilbage i februar og marts spillede Saine fuld tid, da de det gambianske U20-landshold spillede sig hele vejen til finalen i det afrikanske U20-mesterskab, hvor Senegal dog viste sig for stærke.

I AC Horsens har Saine en landsmand i form af 21-årige James Gomez, som har været med til at tage godt imod den 20-årige midterforsvarer.

– Jeg overbeviste i første omgang klubben efter en prøvetræning, og jeg er glad for, at kontrakten nu er blevet permanent, for jeg kan godt lide landet og er blevet taget godt imod af alle i klubben.

– Jeg kendte James Gomez som en god fyr i forvejen, og han har hjulpet mig meget, og det samme har spillere som Matej Delac, Samson Iyede og Lubambo Musonda, men alle har været søde mod mig. Min ambition er at etablere mig i klubben og blive solgt videre til et højere niveau i løbet af et par år, siger Alagie Saine.

Alagie Saine kommer til Horsens fra den gambiske klub Falcons FC, og han blev den sjette gambianer i Superligaen i denne sæson. Foruden holdkammeraten James Gomez er der tale om de tre OB’ere Alasana Manneh, Musa Juwara og Yankuba Minteh samt Viborgs Alassana Jatta.

Timeline

Popular

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P