2 min læsningTo mænd fængsles i sag om ‘ulovlig tvang’ mod AaB-fan

To mænd er ved Retten i Aarhus mandag blev idømt fængselsstraffe for 'ulovlig tvang' mod en 16-årig AaB-fan.

2 min læsning
To mænd er idømt fæmngselsstraffe, efter de i september sidste år tvang en 16-årig AaB-fan til at aflevere sin trøje.
Foto: Ernst Van Norde/Ritzau Scanpix

Der var ikke tale om røveri men derimod ulovlig tvang.

Sådan lød det mandag ved Retten i Aarhus, hvor to mænd på henholdvis 22 og 24 blev idømt fængselsstraffe.

De to mænd blev kendt skyldige i sidste år at have tvunget en 16-årige AaB-fan til at udlevere sin fodboldtrøje. Episoden fandt sted efter superligakampen mellem AGF og AaB den 17. september, hvor den 16-årige med sine venner blev omringet af en gruppe unge mænd i det centrale Aarhus.

I alt blev seks mænd sigtet i sagen, og på baggrund af efterforskningsmaterialet blev der rejst tiltale mod tre. Her faldt der altså mandag dom mod to af de tre sigtede, mens den tredje, en 26-årig mand, blev frifundet.

– Ud fra de vidneudsagn, der blev givet i retten, stod det klart, at trøjen efter al sandsynlighed blev taget for at håne og ydmyge den 16-årige, og derfor valgte retten at dømme for ulovlig tvang.

Flere anholdelser i sag om røveri af fodboldtrøje i Aarhus

– Nu vil jeg nærlæse dommen, og jeg forventer, at indstille sagen til vurdering af ankespørgsmålet for statsadvokaten, siger anklagerfuldmægtig Sara Hyltoft i en pressemeddelelse fra Østjyllands Politi.

Den 22-årige havde på forhånd erkendt sig skyldig i ulovlig tvang, og han modtog en dom på 60 dages fængsel, hvoraf de 20 blev gjort betinget.

Den 24-årige havde slået en mobiltelefon ud af hånden på en ven til det 16-årige offer, da denne forsøgte at filme episoden med sin mobiltelefon, og efterfølgende tvang han vennen til at slette videoen. Alligevel nægtede han sig skyldig. Den 24-årige blev idømt tre måneders fængsel.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer