Europæisk Fodbold

Statistisk model: Haaland ‘kun’ den tredjemest værdifulde spiller i verden

På trods af sin rekordbrydende sæson i Manchester City, er Erling Haaland overgået af to andre stjerner i CIES seneste statistiske model.

Erling Haalands far, Alf-Inge Haaland, blev tirsdag aften eskorteret ud af Bernabeu under Manchester Citys semifinale i Champions League mod Real Madrid.
Foto: Isabel Infantes/Reuters/Ritzau Scanpix

En værdi på omkring 200 millioner euro, og alligevel er han ikke nummer et på listen.

Det lyder vildt, men ikke desto mindre er det sådan, det forholder sig, hvis man skal tro CIES statistiske model, hvor de har listet spillere, der minimum har tre år tilbage af deres kontrakter.

Så selvom Haaland allerede har slået Premier Leagues målrekord, da han scorede sit 35. mål i ligaen, og dermed bragte sig foran Alan Shearer og Andy Cole, der hver især nåede 34 mål, har han altså ikke skudt sig til tops på denne liste.

Foran den norske målmaskine, finder man både Kylian Mbappé og Vinicius Junior, der hver især vurderes til omkring 250 millioner euro, mens Jude Bellingham er listet ved siden af nordmanden, da han også vurderes til 200 millioner euro.

De næste på listen er spillere som Bukayo Saka, Pedri, Gavi, Jamal Musiala, Phil Foden og Federico Valverde der alle er prissat i lejet omkring 150 millioner euro.

CIES rangerer Gianluigi Donnarumma som den mest værdifulde målmand i verden med sine 60 millioner euro, Reece James som den mest værdifulde back med 80 millioner euro og Éder Militão som den mest værdifulde centrale forsvarsspiller, da han er værdsat til 100 millioner euro.

CIES (International Centre for Sports Studies) er et uafhængigt forskningscenter, der specialiserer sig i statistiske analyser af fodbold og værdien af spillere.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P