Premier League

Brentford-dansker lærte meget af pensioneret FCK’er: Ingen kom forbi ham

Mads Roerslev har i denne sæson stået overfor nogle af verdens bedste kantspillere i Premier League - og med stor succes. Den danske Brentford-back fortæller, at han har lært meget i sit defensive spil fra den tidligere FCK'er, Tom Høgli.

Mads Roerslev, Brentford, Tom Høgli, FCK.
Foto: Peter Cziborra/Reuters/Ritzau Scanpix

Brentford har spillet mod Premier Leagues traditionelle top seks-klubber otte gange i denne sæson.

De tre af dem er endt med sejr, tre som uafgjort og kun to som nederlag, og Mads Roerslev er startet inde på den højre back i syv af opgørene.

Brentfords manager, Thomas Frank, har tidligere rost Mads Roerslev for sine evner i én-mod-én spillet i defensiven, og den 23-årige dansker fortæller nu, hvor de færdigheder er kommet fra.

Som i så mange andre situationer i tilværelsen, kan man nå langt hvis bare man tør at spørge om hjælp – noget, som Mads Roerslev selv benyttede sig af i sine helt unge år tilbage i F.C. København.

– Jeg fik en masse inspiration til mit én-mod-én-forsvarsspil fra en fyr, som spillede i København dengang jeg også var der – Tom Høgli.

– Han var ikke særlig hurtig eller særlig stor, og han var også ret gammel, men ingen kunne komme forbi ham. Jeg tænkte “det kan ikke være rigtigt!”.

– Så en dag efter træning sagde jeg til ham, at vi skulle have nogle én-mod-én-situationer – mig mod ham. Jeg tænkte selv, at “jeg kan godt komme forbi ham”.

– Men han vidste præcis hvor lang afstand han skulle have til mig; hvis jeg tog et langt træk, så kunne han nå at stille sig i vejen eller accelerere.

– Han lærte mig meget. Det hele handler om kroppens position, afstand og alt sådan noget. Man bliver nødt til at overveje, hvor det er farligst for modstanderen at tage bolden hen.

– Hvis man er en af de bagerste, og man har muligheden for at presse ham enten ud i banen eller ind i banen, så er det måske lidt bedre at give ham muligheden for at gå til den ene side og så tage den der fra, fordi det nogle gange handler om minimere skaden, siger Mads Roerslev ifølge Brentfords egen hjemmeside og tilføjer, at det med afstanden i én-mod-én-spillet er det sværeste.

Mål og Highlights: Se Brentford gøre det onde ved Nottingham Forest i overtiden

Foruden Tom Høgli peger Mads Roerslev også på sin tidligere holdkammerat i Brentford, Said Benrahma, som en af årsagerne til sine kvaliteter i én-mod-én.

Mads Roerslev stod således overfor den nu 27-årige Aston Villa-spiller hver eneste dag til træning.

Følg Campo på Facebook

Tom Høgli spillede i F.C. København fra sommeren 2014 til vinteren 2018, inden turen gik til norske Tromsø, hvor han i vinteren 2019 gik på pension.

Mads Roerslev skiftede i sommeren 2019 fra FCK til Brentford, og står i denne sæson noteret for 17 Premier League-kampe.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P