1 min læsningDen lange tillægstid kommer til Superligaen: 10 minutter til en halvleg er ikke utænkeligt

Den lange og meget omtalte tillægstid fra VM-slutrunden i Qatar kommer til dansk fodbold efter sommerferien.

1 min læsning
Superligaen ny lang tillægstid.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Tocifret tillægstid.

Det er et særsyn i Superligaen i dag, men det kommer det formentlig ikke til at være fremover – i hvert fald ikke i samme grad.

De fleste husker nok fjerdedommernes lystavler under VM-slutrunden i Qatar, hvor særligt de første kampe vakte opsigt med den lange tillægstid på 10 minutter eller mere.

Nu kan man godt begynde at vænne sig til tanken om den lange tillægstid herhjemme.

Således skriver Jyllands-Posten, at Superligaen er blevet bedt om at ændre praksis af FIFA og IFAB (fodboldens lovgivende organ).

Ændringen går i sin enkelthed ud på, at der fra næste sæson skal lægges mere tid til, eksempelvis hvis et hold bruger tid på at juble efter en scoring – hvilket jo sker relativt ofte.

– I kampe med mange mål vil der godt kunne opstå et scenarie, hvor der bliver lagt omkring ti minutter til en halvleg.

– Det er normalt med tre-fire minutters tillægstid på grund af udskiftninger, skader og tidsudtræk. Derfor skal der ikke mange mål til, før der opstår en del mere tillægstid med den her fortolkningsændring, fortæller dommer-formand Michael Johansen til Jyllands-Posten.

Det er altså ikke nødvendigvis en spiller med nummer 11 på ryggen, der bliver skiftet ind for at jagte et resultat nær kampens slutning, når fjerdedommerne efter sommer viser tallet på sin lystavle.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer