2 min læsningThomasberg inden Horsens-møde: De spiller for deres eksistens

FC Midtjylland-cheftræner, Thomas Thomasberg, forventer en svær opgave, når hans hold på søndag møder AC Horsens ude.

2 min læsning
Thomas Thomasberg spår en vanskelig opgave ude mod Horsens søndag.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix.

Interview: Tobias Thomasen

De kæmper for hver deres mål.

FC Midtjylland jagter syvendepladsen og europæisk fodbold efter sommerferien, mens AC Horsens kæmper for overlevelse.

Søndag ramler de to klubber sammen i nedrykningsspillet, og FCM-cheftræner Thomas Thomasberg forudser en svær kamp for sit hold – særligt på grund af den mentalitet, som AC Horsens er mere eller mindre underlagt.

Den nyslåede FCM-træner peger nemlig på, at AC Horsens spiller med livet som indsats søndag – og det giver noget ekstra. Eller i hvert fald noget andet.

– Jeg forventer lidt af det samme fra Horsens, som i de to kampe mod Lyngby og AaB. Det var hold, der kæmper med en form for desperation for at blive oppe i rækken. Det er altid en lille smule ubehageligt, da man som minimum skal matche den.

– De spiller for deres eksistens, og det giver nogle gange nogle ekstra kræfter, siger Thomas Thomasberg til campo.dk

Men selvom ord som ‘desperation’ og ‘spiller for deres eksistens’ ifølge Thomasberg passer på de tre klubber i nedrykningsstriden – Horsens, Lyngby og AaB – så er det alligevel ikke bare ‘endnu en kamp mod en nedrykningstruet klub’, som venter FCM søndag.

– Horsens spiller på en anden måde end de to andre hold. Vi kommer til at kæmpe for det. Jeg tror, at hvis vi er kloge og dygtige, kan vi få kampen til at gå vores vej.

– Men vi møder et hold, der i hver eneste duel og nærkamp giver alt, de har. Og vil forsvare med alt det, de har. Jeg så dem i Silkeborg udføre et rigtig godt stykke arbejde rent taktisk – der var de svære at håndtere, og det forventer jeg selvfølgelig også, de er igen.

– Og man skal ikke underkende, at de har nogle spillere, der kan noget den anden vej (offensivt, red.), og det skal man have noget respekt for, så man ikke hopper i deres omstillingsfælder. Og så har de generelt været gode på dødbolde, siger FCM-træneren.

FCM-stopper om Horsens-opgør: To hold, der er sultne – og det bliver tydeligt

Kampen mellem FC Midtjylland og AC Horsens fløjtes i gang i Horsens søndag klokken 14.00 og kan ses på Canal 9 og Discovery+.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer