2 min læsningNeville frygter Manchester City: Det er for tæt på nu

Manchester City kan gentage bedriften sat af bysbørnene fra Manchester United i 1999, og det frygter United-helten Gary Neville.

2 min læsning
Manchester City nærmer sig en gentagelse af Manchester Uniteds bedrift i 1999, hvor de vandt the treble.
Foto: Molly Darlington/Reuters/Ritzau Scanpix

Bookmakerne har dem som klare favoritter i alle tre turneringer.

De er storfavoritter til at vinde Champions League, de er storfavoritter til at vinde FA Cuppen, og efter to pointtab i streg til Arsenal har Manchester City også overtaget favoritværdigheden, når det kommer til det engelske mesterskab.

Hvis det lykkes Pep Guardiolas tropper fra Manchester City at vinde alle tre turneringer, vil de gentage den bedrift, som bysbørnene fra Manchester United var de første til at opnå, da de i sæsonen 1998-99 vandt alle tre turneringer.

Dengang var forsvarsspilleren Gary Neville en del af Manchester United-holdet, og han medgiver da også, at rivalerne nærmer sig den historiske bedrift.

– The treble blev nævnt i sidste uge, og det er helt klart en mulighed. De kan vinde Champions League, FA Cuppen og Premier League.

– Der er lang vej endnu, og de kan stadig komme op mod et hold, der sender dem ud på vejen; Real Madrid i Champions League, Manchester United eller Brighton i FA Cuppen, eller de kunne tabe til Arsenal på Etihad, men de er meget tæt på [The treble] – Alt for tæt på, lyder det fra Gary Neville ifølge Sky Sports.

Manchester City stadion udvidelse – mere end 60.000 tilskuere og forbedret fanoplevelse

Ifølge statistikfirmaet OptaStats havde Manchester City allerede inden Arsenals 2-2-opgør mod West Ham i weekenden overtaget favoritværdigheden til at vinde Premier League, og de vurderede at chancen for et nyt City-mesterskab lød på 53,1 procent. Den chance er efter Arsenals pointtab steget til hele 65,6 procent.

Også i Champions League er Manchester City storfavoritter til at vinde, for her vurderer OptaStats, at de lyseblå fra Manchester har hele 44,8 procents chance for at kunne hæve pokalen med de store ører på Atatürk Olympic Stadium i Istanbul den 10. juni.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Største udfordrer til titlen er Real Madrid, som efter alt at dømme møder Manchester City i semifinalen. Kongeklubben har dog kun 16,8 procents chance for at vinde, lyder vurderingen fra OptaStats.

Også i FA Cuppen er Manchester City storfavoritter. City møder Championship-mandskabet Sheffield United i semifinalen på Wembley på lørdag, mens Manchester United og Brighton mødes i den anden semifinale søndag.

I Premier League har Manchester City med otte kampe tilbage af sæsonen fire point op til Arsenal på førstepladsen, men Manchester City har en kamp i hånden i forhold til London-konkurrenterne.

De to mesterskabskandidater mødes til det, der kan vise sig at blive en direkte duel om guldet, på Manchester Citys hjemmebane den 26. april.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer