2 min læsningÅge Hareide om Island: Dette er målet

De seneste år har det islandske landsholds resultater været tilbagegående. Det har den netop ansatte landstræner Åge Hareide en plan om at vende.

2 min læsning
Åge Hareide vil bringe Island til EM i 2024.
Arkivfoto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix.

EM 2024

Her skal Island være med.

I hvert fald, hvis det står til Åge Hareide, som fredag er blevet ansat som ny landstræner.

– Vores mål er at komme til EM i 2024. Jeg husker tydeligt de islandske fans i Frankrig 2016 (EM, red.). De havde en meget unik atmosfære og passion. Det ville være fantastisk at kunne give dem muligheden for at gentage det, og vi håber, at tribunerne vil være fyldt med mennesker på vores hjemmebane i Reykjavik, siger Hareide til det islandske fodboldforbunds hjemmeside og fortsætter:

– Jeg har fulgt det islandske hold i temmelig lang tid, især omkring de år, holdet tog til EM 2016 og VM 2018, og jeg ser frem til udfordringen med at hjælpe holdet med at få succes igen.

Husk, at du også kan finde alt campo.dk’s indhold i vores app. Hvis du ikke allerede har downloadet den, kan du finde den ved at trykke på banneret herunder.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Åge Hareide har udover at have været dansk og norsk landstræner også stået i spidsen for en lang række klubhold i Skandinavien. Her har han arbejde med en del islandske spillere, hvilket har givet den 69-årige nordmand et godt indblik i hvilke spillere, der kommer fra vulkanøen mod nordvest.

– Island har mange stærke spillere. Jeg har set mange af dem spille for deres klubhold i Skandinavien og har også trænet flere islandske spillere gennem årene. Generelt er de pålidelige og hårdtarbejdende, men også disciplinerede spillere med taktisk intelligens, og du har brug for disse kvaliteter for at få succes i landsholdsfodbold.

Officielt: Hareide ny landstræner for Island

Hareides første opgave i spidsen for det islandske landshold er, når Island til juni i EM-kvalifikationen hjemme i Reykjavik tager imod først Slovakiet og siden Portugal.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer