1 min læsningDansk cheftræner: Vi hjælper vores spillere under Ramadan

Den danske cheftræner i Anderlecht, Brian Riemer, fortæller om, hvordan de i klubben sikrer, at muslimske spillere kan kombinere Ramadan med et topprofessionelt fodboldmiljø.

1 min læsning
Brian Riemer tager stor hensyn til sine muslimske spillere
Foto: Ritzau Scanpix/ REUTERS/Juan Medina

Under Ramadan skal muslimer faste og kun spise melle solnedgang og solopgang.

I flere af de store fodboldligaer i Europa holder man pause undervejs i kampene, så spillere kan få tanket energidepoterne op, og på samme vis er der også mange måder at hjælpe sine muslimske fodboldspillere i træning.

Det fortæller danske Brian Riemer, der lige nu er cheftræner i den belgiske storklub Anderlecht.

– Jeg kan kun respektere religion, og jeg beundrer den endda. Vi forsøger at hjælpe vores spillere for eksempel ved at træne senere og tilpasse måltiderne til bedre tider for dem, der følger ramadanen, siger Brian Riemer til det belgiske medie Nieuwsblad.

Den danske fodboldtræner fortæller, at han ikke vil blande sig i, hvordan spillere håndterer og planlægger Ramadan, men at det godt kan få betydning for, hvordan han i sidste ende stiller sig hold.

– Selvfølgelig. Hvis en spiller er træt, kan det påvirke mine valg, men vi er hele tiden i dialog med spillerne om, hvordan de har det. I Eupen (Anderlecht vanft 1-0, red.) var vi for svage i de sidste tyve minutter, og det er typisk efter en landskampspause, men det kan ramadanen også have spillet en rolle i, slutter Riemer til avisen.

Anderlecht ligger lige nu placeret på en ottendeplads i Jupiler League.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer