2 min læsningHelenius vil ikke forsvare: Vi tager til Viborg for at vinde

AaB tager torsdag til Viborg med et fint udgangspunkt fra første opgør i Pokalens kvartfinale, men det betyder ikke, at nordjyderne har tænkt sig at stille sig dybt.

2 min læsning
AaB-Viborg Pokalen, Nicklas Helenius.

Det var forårssæsonens første sejr, der kom i hus, da AaB i starten af marts slog Viborg 2-0 hjemme på Aalborg Portland Park.

Kampen var første opgør i Pokalturneringens kvartfinale, og selvom sejren ikke som håbet gav AaB et rygstød i de efterfølgende ligakampe, så går nordjyderne ind til returopgøret torsdag med selvtillid i bagagen.

Søndag blev det nemlig til forårets første ligasejr for AaB, da de direkte nedrykningskonkurrenter fra AC Horsens blev besejret med hele 0-4 på eget græs.

Selvom AaB med resultatet fra første opgør mod Viborg kan nøjes med uafgjort eller sågar et etmålsnederlag i torsdagens returopgør, så bliver det ikke noget, de vil spille på.

– Vi tager til Viborg for at vinde fodboldkampen. Vi forsvarer os ikke bare. Vi skal skabe et resultat og ride videre på sejren mod AC Horsens. Vi fokuserer meget på det, vi er gode til, og det vi lykkedes med mod AC Horsens, siger Nicklas Helenius til campo.dk.

AaB-angriberen måtte søndag udgå efter at have scoret sit første mål for AaB, siden han i januar vendte hjem til barndomsklubben. I forbindelse med sin scoring til 0-1 blev han ramt i hovedet af AC Horsens’ målmand, Matej Delac, og med blod løbende ud af munden måtte han allerede efter fem minutters spil lade sig udskifte.

Tidligere på ugen var han dog tilbage på træningsbanen i det østlige Aalborg, og selvom han endnu ikke med sikkerhed kan sige, om han er klar til torsdagens opgør i Viborg, så garanterer han, at AaB ikke nedprioriterer pokalturneringen for at spare spillere til den vigtige overlevelseskamp i Superligaen.

– Vi prioriterer pokalturneringen højt, men både Superligaen og pokalturneringen er fede. Der er ikke meget, der er federe end at spille for et udsolgt Parken i en pokalfinale, lyder det fra Helenius.

Helenius med store roser til midlertidig træner: Først og fremmest hans ære

I DBU Pokalens øvrige kvartfinaler mødte FC Nordsjælland onsdag aften Aarhus Fremad, mens Silkeborg og Vejle tager imod henholdsvis Sønderjyske og F.C. København torsdag aften.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer