3 min læsningJesper Møller er glad for genvalg, men: Har brug for flere dage til at komme mig

Jesper Møller fik onsdag næstflest stemmer ved UEFA-kongressen, hvor han stillede op til genvalg til forbundets magtfulde eksekutivkomité, men alligevel er han umiddelbart efter genvalget skuffet.

3 min læsning
DBU-formand Jesper Møller er glad for sit genvalg til UEFA's eksekutivkomité, men han havde foretrukket at EM-slutrunden 2025 var gået til Norden.
Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Tirsdag og onsdag har været to vigtige dage for DBU-formand Jesper Møller.

De to dage er dog endt med markant forskellige resultater for den 59-årige nordjyske jurist.

Faktisk så forskellig at han forud for en presseseance ovenpå sit genvalg til UEFA’s eksekutivkomité onsdag følte sig nødsaget til at komme med en disclaimer til de fremmødte journalister til den virtuelle presseseance.

– Jeg vil gerne benytte lejligheden til at sige, at hvis jeg ser sådan lidt træt og skuffet ud, så er det selvfølgelig ikke fordi, at jeg ikke er glad for at være blevet genvalgt, men jeg har brug for nogle flere dage til at komme mig over den skuffelse i går, lød det fra Jesper Møller.

Officielt: Jesper Møller genvalgt til magtfuld stilling

DBU-formanden har i flere år arbejdet hårdt for at få kvindernes EM-slutrunde 2025 til Danmark, Norge, Sverige og Finland, men tirsdag var det i stedet Schweiz, der løb med slutrunden til stor skuffelse for Møller.

Derfor var det ikke det ellers vigtige genvalg til eksekutivkomité, der fyldte mest hos DBU-formanden.

På campo.dk’s spørgsmål om, hvilke af de to ting, der fyldte mest for ham, svarede Jesper Møller således:

– Det er klart det i går (Det tabte EM-bud, red.). Jeg havde, i hvert fald for nogle måneder siden, en rigtig god fornemmelse, for jeg synes, at vi havde et fantastisk bud.

ØV! Intet EM til Danmark i 2025

– Jeg kunne godt se, at Schweiz også havde nogle fordele [..] Det der er ulempen, når vi er fire lande, er, at der er langt fra Tampere (Finland, red.) til Odense. Så det her med at fansene skal flyttes rundt, der må vi anerkende, at Schweiz kan levere et andet type EM, lød det fra Jesper Møller.

DBU’s formand vil også fremadrettet bruge sit mandat i eksekutivkomitéen til at arbejde for udbredelse af kvindefodbold i Europa og ikke mindst i de nordiske lande.

– Jeg ville utrolig gerne have, at alle de nordiske lande arbejder på at få kvindeturneringer til de nordiske lande. Det har ekstremt højt prioritet, og det har jeg forsøgt at sige de sidste to måneder, for det er vigtigt for klubberne og for fodbolden i vores hjemlande – måske vigtigere end at jeg sidder her (i UEFA’s Eksekutivkomité, red.), lyder det fra Jesper Møller.

Jesper Møllers genvalg til eksekutivkomitéen gælder for en periode på de kommende fire år.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer