Premier League

Brentford-regnskabet offentliggjort: Slår alle rekorder

Premier League-klubben Brentford har onsdag offentliggjort sit regnskab for sidste sæson, og ikke overraskende sætter det ny rekord.

Brentford Logo

Alt andet ville være mærkeligt, men nu står det sort på hvidt.

Brentford har for regnskabsåret 2021-2022 haft rekordstor omsætning.

Ikke mindre end 140,9 milloner pund (1.195 millioner kroner) lyder omsætningen således på efter en sæson, som for første gang i klubbens historie bød på Premier League-fodbold for danskerklubben.

Det er, ifølge klubben selv, Brentfords største omsætning til dato.

Til sammenligning lød omsætningen året forinden, hvor den ‘kun’ stod på Championship-fodbold, på 15,3 millioner pund – svarende til 130 millioner kroner.

På bundlinjen står 25,1 millioner pund (213 millioner kroner) før transfers. Det er en stigning på cirka 78,3 millioner pund (cirka 664 millioner kroner) sammenlignet med året før, hvor resultatet lød på minus 53,2 millioner pund.

Danskerklubben har dog oplevet et markant fald i profit på spillersalg på hele 39,7 millioner pund (337 millioner kroner) i forhold til året inden, hvilket tilskrives det faktum, at klubben har været i stand til at holde på flere af sine nøglespillere som følge af oprykningen til Premier League.

Samlet set kan Brentford før skat præstere et overskud på i alt 29,9 millioner pund (254 millioner kroner) mod et underskud på 8,5 millioner pund (72 millioner kroner) året forinden.

Mål og Highlights: Se dansker-dong i pointdeling mellem Brentford og Leicester

Overskuddet er i høj grad et resultat af de øgede indtægter, oprykningen til Premier League har ført med sig i form af øgede tv- og kommercielle-indtægter, ligesom muligheden for igen at kunne have tilskuere på stadion efter corona-pandemien har haft en positiv indvirkning.

Omvendt har markant øgede administrative udgifter på hele 45,4 millioner pund (385 millioner kroner) til blandt andet øgede spillerlønninger, trukket årsresultatet i den modsatte retning.

Brentfords oprykning til Premier League forud for sidste sæson var første gang klubben var i det fornemste engelske selskab i 74 år.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P