2 min læsningKanes rekord møder hård kritik: Lad os lige slappe af

Harry Kane blev i sidste uge den mest scorende engelske landsholdsspiller i historien, men det gør ham langt fra til den bedste engelske spiller, lyder noget af kritikken nu.

2 min læsning
Harry Kane er alletiders meste scorende engelske landsholdsspiller, men den rekord bør han ikke være så stolt af, mener blandt andre Joey Barton.
Foto: Ritzau/Scanpix

Med sin scoring mod Italien torsdag overhalede Harry Kane Wayne Rooney.

Tottenham-angriberen blev med scoringen i Napoli den mest scorende engelske landsholdsspiller nogensinde, og søndag udbyggede han sin føring med sit mål mod Ukraine på Wembley.

I alt 55 gange har Harry Kane nu fundet vej til netmaskerne for ‘Three Lions’, og det er altså to gange mere, end Wayne Rooney præsterede i perioden fra 2003 til 2018.

Selvom historieskrivningen fra den engelske landsholdsanfører er vanskelig at benægte, så er den ikke nødvendigvis helt så imponerende, som det i første omgang kan lyde.

Det mener i hvert fald den tidligere engelske landsholdsspiller Joey Barton.

– Respekt for det, Harry Kane har udrettet, men lad os lige slappe af i forhold til målscoringsrekorden. Michael Owen, Alan Shearer, Gary Lineker – alle lysår foran [Kane] som skarpskytter. Så er der [Wayne] Rooney som bare er en bedre spiller – Den sidste englænder med verdensklasse, lyder det på twitter fra Joey Barton, der i dag er manager i League One-klubben Bristol Rovers.

Selvom Bartons kommentar må stå helt og aldeles for den tidligere Manchester City-profils egen regning, så har der efter søndagens sejr på Wembley været flere kritiske røster på de sociale medier.

Twitter-brugerne Shaun er har således været Kanes første 54 landsholdsscoringer igennem, og ifølge ham er 32 af de 54 mål scoret mod ‘mindre’ nationer som:

San Marino
Albanien
Bulgarien
Montenegro
Panama
Kosovo
Litauen
Malta
Andorra
Nigeria
Skotland
Senegal og
Slovenien

Ud over det faktum at Twitterbrugeren sørger for at nævne blandt andre naboerne fra Skotland som en ‘lille’ nation, lyder kritikken også, at 18 af de 54 scoringer er scoret på straffespark.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Harry Kane har med sine nu 55 scoringer i 82 landskampe et målgennemsnit på 0,67 mål per landskamp. Det snit kan den tidligere Tottenham-legende, Jimmy Greaves, blandt andre overgå. Greaves noterede sig i 57 landskampe i perioden fra 1959 til 1967 for 44 scoringer, hvilket giver ham et gennemsnit på 0,77 mål per landskamp.

Netop Jimmy Greaves var indtil februar i år all-time topscorer i Tottenham, men da Harry Kane scorede mod Manchester City sendte han Spurs-legenden ned på andenpladsen. Harry Kane har i sine 425 kampe for Tottenham scoret 271 mål – det er tre mere, end Greaves præsterede i 381 kampe for klubben.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer