4 min læsningIrsk landsholdsstjerne afslører diagnose: På tide at dele det

I anledning af World Autism Acceptance Week har den irske landsholdsspiller afsløret, at han er diagnosticeret med autisme.

4 min læsning
Den irske landsholdsstjerne James McClean har tirsdag afsløret, at han er blevet diagnosticeret med autisme.
Foto: Clodagh Kilcoyne/Reuters/Ritzau Scanpix

Den 33-årige irske landsholdsprofil, James McClean, har gået med en hemmelighed.

I denne uge er det World Autisme Acceptance Week, og i den anledning har den nuværende Wigan-spiller valgt offentligt at dele, at han er blevet diagnosticeret med autisme.

Det har den tidligere Sunderland-, West Bromwich- og Stoke-spiller gjort på instagram, hvor han skriver:

– Som I alle ved, er min datter, Willow-Ivy, autist. De seneste fire år har været livsændrende på den mest fantastiske måde, men sommetider har det også været vanskeligt som hendes far at skulle se hende overvinde så mange forhindringer i sit liv og lære, hvordan man skal håndtere de udfordringer, hun dagligt står overfor.

– Jo mere Erin (hustruen Erin McClean, red.) og jeg har lært om autisme, des mere begyndte vi at se, at jeg var mere lig Willow på flere måder, end vi troede. Jeg ser så mange små træk ved hende, som jeg også ser i mig selv, så jeg besluttede at få foretaget en autismetest.

MÅL og Highlights: U21-landsholdet kopierede A-landsholdet med én markant forskel

– Detr har været lidt af en rejse, og fordi jeg nu har en diagnose, føler jeg, at det er på tide at dele det på grund af denne uge. Jeg har længe overvejet, om jeg skulle dele dette offentligt, da jeg gør det for Willow-Ivy, for at lade hende vide, at jeg forstår, og at det at være autist aldrig vil og aldrig bør holde hende tilbage fra at opnå sine mål og drømme. Fars pige.

Foto: Ritzau/Scanpix

James McClean uddyber ikke mere specifikt, hvilken slags autisme, han er blevet diagnosticeret med.

Den 33-årige midtbanespiller står noteret for i alt 96 landskampe for Irland, hvilket gør ham den nuværende irske landsholdsspiller, der har spillet flest landskampe for ‘The Boys in Green’, mens han er nummer syv på all-time listen.

James McClean debuterede for Irland under landstræner Giovanni Trappatoni i februar 2012. På klubplan har han spillet 158 Premier League-kamp samt 213 kampe i The Championship.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer