2 min læsningSverige får tiltrængt sejr mens – Østrig tæt på fiasko

Sverige skulle mandag forsøge at rette op på holdets afklapsning mod Belgien i sidste uge, mens Østrig var storfavoritter mod Estland.

2 min læsning
Sverige satte sine første point på kontoen, da de besejrede Azerbaijan i EM-kvalifikationen. Østrig slog akkurat Estland.
Foto: Fredrik Sandberg/AFP/Ritzau Scanpix

0-3-nederlaget hjemme mod Belgien fredag skulle mandag vaskes væk for det svenske landshold.

Hjemme mod Azerbaijan lød kravet meget simpelt på tre point, og det var da også det, de tog med sig fra Friends Arena i Stockholm, da de snuppede en 5-0-sejr.

RB Leipzig-spilleren Emil Forsberg bragte svenskerne foran 1-0 efter 38 minutters spil, og efter 65 minutter blev det også til 2-0, da Bahlul Mustafazada var uheldig med at rette Alexander Isaks forsøg i mål.

Med 11 minutter tilbage af kampen lukkede Viktor Gyokeres med sin scoring til 3-0 kampen, men svenskerne var ikke færdige, og da Anthony Elanga med tre minutter tilbage af kampen kom på banen, gik det stærkt.

Først gjorde AZ’s Jesper Karlsson det til 4-0, inden Elanga to minutter efter sin indskiftning gjorde det til slutresultatet 5-0.

Østrig tæt på pointtab mod Estland

I samme pulje var Østrig hjemme i Linz storfavoritter mod Estland, og det havde fået den østrigske landstræner, Ralf Rangnick, til at holde både David Alaba, Florian Kainz og en småskadet Marcel Sabitzer på bænken.

Efter et kvarter så Østrig da også ud til at tage føringen, men Michael Gregoritsch misbrugte fra straffesparkspletten, og små ti minutter senere var det så Rauno Sappinen, der kunne give Estland en overraskende føring.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Det fik ved pausen Rangnick til at sende Alaba på banen, og efter en time kom også Kölns Florian Kainz på banen, og det skulle vise sig at være en god beslutning.

Bare syv minutter efter sin indskiftning gjorde Kainz det nemlig til 1-1, og med to minutter tilbage af kampen gjorde Michael Gregoritsch det godt igen efter sit missede straffespark, da han sikrede Østrig en 2-1-sejr og alle tre point.

Belgien sad over i denne kamp, og dermed ser stillingen i EM-kvalifikationspulje F således ud:

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer