3F Superligaen

Campo mener: Tabellen lyver aldrig… slet ikke i dag

Superligaen har i dag bevist sig. Underholdningsværdien bliver højere og højere i landet bedste række, og sportsligt er der ingen...

Foto: Ritzau Scanpix

Superligaen har i dag bevist sig.

Underholdningsværdien bliver højere og højere i landet bedste række, og sportsligt er der ingen smutveje.

For selvom det siges, at pengene vinder i det lange løb (hvilket er dokumenteret), så er Superligaen dog en af de ligaer, der formår at pille ved de økonomiske og statistiske facts.

Viborg og Randers burde slet ikke ligge der, hvor de gør, og FC Midtjylland og AaB, har underpræsteret – ikke kun kortvarigt – men igennem hele sæsonen i Superligaen.

Og nu siges det jo, at tabellen aldrig lyver. Okay, nok er det et mandagstræner-begreb, men det passer perfekt på den bedste danske fodboldrække efter sidste spillerunde af grundspillet.

Med et blik på tabellen stemmer regnskabet nemlig til fulde!

 1. FC Nordsjælland
  Har indtaget førstepladsen i stor stil, og FCN har fortjent at føre Superligaen før mesterskabsspillet. Spørgsmålet er om de kan holde hjem.
 2. F.C. København
  FCK fik rettet op på en dårlig sæsonstart, og satte Jacob Neestrup i den varme stol. Siden har klubben ikke set sig tilbage, og truppen er langt den bedste i Superligaen lige nu.
 3. Viborg FF
  Der er ikke noget at diskutere her. De grønne midtjyder har spillet til at være et top tre hold, og der er et koncept og en klar stil for Jacob Friis’s spillere.
 4. AGF
  AGF har fortjent at komme i top seks, og kan spille med om medaljer. De startede sæsonen i stor stil, og efter et formdyk i efteråret, har aarhusianerne været særdeles stabile samt svære at spille imod. Og en smule kedelige til tider.
 5. Randers FC
  Det er jo historien om humlebien… og alt det der. Men i Randers gør de det ikke sværere, end det er. Klubben fortjener at være i top seks, selvom det var ved at glippe til sidst.
 6. Brøndby IF
  I den afsluttende kamp af grundspillet, var Brøndby ikke prangede, og der venter en udfordring for Jesper Sørensen de kommende måneder, hvor Brøndby stadig skal formå at spille godt kontinuerligt. Men holdets forstærkninger ser ud til at været faldet til efterhånden.
 7. Silkeborg IF
  Der var de kampe i sidste sæson, hvor man tabte kæben, hvis man så Kent Nielsens mandskab spille 90 minutter. Det gør man ikke rigtig længere, og derfor missede SIF lige akkurat top seks. Der ligger en del dumme pointtab i overtiden mod blandt andre Horsens og Randers, mens klubben ellers klarede sig flot i Europa.
 8. FC Midtjylland
  Ulvene fra Herning ligger, som de har redt. Sideløbende med en flot kampagne i Europa League, har FCM underpræsteret kontinuerligt i Superligaen. I august og september vinder FCM kun to af syv SL-kampe og smider to føringer på på 3-0 mod henholdsvis Horsens og Lyngby. FCM ligger hvor de hører til.
 9. OB
  Fik en miserabel start på sæsonen, og på trods af et udemærket comeback midtvejs i Grundspillet har OB stadig ikke fået sat en trup sammen, der kan spille i top seks. Potentiale på nogle positioner. Metervarer på de fleste.
 10. AC Horsens
  De Gule fik en forrygende start på sæsonen, hvor det blandt andet blev til en 1-0 sejr i Parken mod F.C. København i første spillerund, og kun et nederlag i de fem første kampe i sæsonen, led Jens Berthel Askous mandskab. Men over 90 minutter får AC Horsens det svært mod de fleste, og de får brug for en rigtig grim nedrykningsstrid, hvor fight og nerver spiller ind.
 11. Lyngby BK
  Man kan sige meget om Lyngbys først 80% af Grundspillet, men det behøver man ikke. For det kan siges kort: Det var elendigt. Dog har De Kongeblå vist spillelyst og offensiv friskhed, så en nedrykning er ikke givet på forhånd længere.
 12. AaB
  Nordjyderne har underpræsteret mest af alle hold. Med en trup, der er samlet i Aalborg, må man aldrig ligge til nedrykning. Men der har ikke på noget tidspunkt været rigtig sammenhæng i AaB’s spil, og nedturen har været mere eller mindre konstant siden premiere nederlaget i juli til Viborg. 18 mål har AaB scoret i 22 kampe.

Sæsonen 2022/2023 vil for alvor blive husket for, hvordan jævnbyrdigheden i Superligaen er steget, og at ledelsen hos flertallet – og bredden – af de danske superligaklubber er blevet markant bedre de seneste 10-12 år.

Og netop derfor er den sportslige ledelse og det langtsigtede arbejde i klubberne afgørende.

Også når det slår helt fejl, som det har været tilfældet i AaB og FC Midtjylland.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P