Champions League

Hvor og hvornår spilles Champions League-finalen 2024?

Hvor og hvornår skal denne sæsons Champions League-finale fløjtes i gang? Få svaret inde i artiklen.

Hvor og hvornår spilles Champions League-finalen.
Fabrice Coffrini/AFP/Ritzau Scanpix

Hvor og hvornår spilles Champions League-finalen 2024?

Champions League-finalen vender denne gang tilbage til rødderne i Storbritanien, hvor fodbolden som bekendt stammer fra.

Her er det det ikoniske stadion Wembley Stadium, der kommer til at danne rammerne om den største årlige fodboldkamp mellem klubhold.

Hvornår spilles Champions League-finalen 2024?

Champions League-finalen på Wembley Stadium i 2024 spilles denne gang tidligere på året, end tilfældet var i forrige sæson.

Således når kalenderen kun lige akkurat at skifte til juni og sommer, inden Champions League-finalen fløjtes i gang lørdag den 1. juni i London.

I forrige sæson skulle vi helt hen til den 10. juni, inden Manchester City og Inter bragede sammen. Her vandt Manchester City med 1-0, og sikrede sig dermed ‘the treble’ for første gang i klubbens historie.

Så er der trukket lod – sådan ser Champions League-kvartfinalerne ud

Hvor spilles Champions League-finalen 2024?

Som nævnt spilles Champions League-finalen denne gang på Wembley Stadium.

Det ikoniske stadion har plads til intet mindre end 90.000 tilskuere, og er dermed det største europæiske stadion, der kan overdækkes med tag.

Det er ottende gang, at den store europæiske finale for klubhold skal afvikles på Wembley Stadium, hvilket er flere end noget andet stadion. Det er tredje gang mens turneringen har heddet ‘Champions League’.

De to tidligere Champions League-finaler på Wembley var i 2011 (Barca 3-1 Manchester United) og 2013 (Bayern München 2-1 Dortmund).

Se de vilde scener: Manchester City-fans invaderer banen i mesterskabsfejring

Champions League 2023/24

Manchester City vandt den forrige udgave af Champions League, og trådte dermed ind i turneringen som forsvarende mester for første gang i klubbens historie.

Derudover kvalificerede F.C. København sig til gruppespillet for andet år i streg, hvilket ligeledes er første gang i den danske hovedstadsklubs historie.

FCK endte i en ualmindelig svær pulje med Bayern München, Manchester United og Galatasaray, hvor man i første gruppekamp smed en 0-2-føring og i stedet spillede 2-2 mod Galatasaray nede i Tyrkiet.

Du kan se alle grupperne i denne sæsons udgave af Champions League HER.

HUSK: Du kan downloade campo.dk’s app i App Store og Google Play store. Se mere her:

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P