International Fodbold

Dansk fodboldchef kritiserer FIFA: Kan de overhovedet det?

Genvalgte FIFA-præsident, Gianni Infantino, står i spidsen for at udvide VM i 2026. Planerne møder stor kritik fra Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

Claus Thomsen er uforstående overfor FIFA's manglende dialog om beslutning.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix.

16 hold mere og yderligere 40 kampe.

Det er resultatet af FIFA’s beslutning om at udvide VM fra det hidtidige antal på 32 hold til 48 hold i 2026. I front for den beslutning står den netop genvalgte FIFA-præsident, Gianni Infantino.

I Divisionsforeningen er man langtfra tilfreds med ændringen. Direktør Claus Thomsen kritiserer FIFA for ikke at gå i dialog med de nationale ligaer, som han mener bliver vældigt pressede af det voksende kampprogram. Det skriver DR Sporten.

– De eneste, der har været konsulteret, er formentlig verdens største klubber, for det er dem, der skal bruges for at tjene nogle penge. Fodbolden er et stort globalt fællesskab, og det er er en værdi, FIFA burde værne om, siger Claus Thomsen og fortsætter:

– Vi sætter spørgsmålstegn ved, om FIFA i det hele taget kan træffe den slags beslutninger. Det har de gjort, kan vi konstatere.

Officielt: Infantino genvalgt som FIFA-præsident

Direktøren for Divisionsforeningen står ikke alene med sin kritik. Blandt andet mener LaLiga, at FIFA ‘ignorerer og negligerer’ de nationale ligaer. Både den spanske liga og Divisionsforeningen er sammen med resten af verdens ligaer en del af World League Forum, som også har luftet sin utilfredshed med Infantinos planer. Og især FIFA’s nej tak til dialog.

– Det er en fortsættelse af en meget uheldig tendens til at udvikle eksisterende turneringer og opfinde nye, der bliver proppet ind i kalenderen og dermed presser klubturneringerne, der er rygraden i fodbolden, siger Claus Thomsen og fortsætter:

– Ligaerne vil altid gerne have en god dialog og konsultation med Fifa, men hvis FIFA insisterer på ikke at have den, sætter de samarbejdet under pres.

Sepp Blatter kritiserer Infantino: FIFA blander sig i ting, der ikke kommer dem ved

VM i 2026 bliver afholdt i USA, Mexico og Canada og bliver det første med hele 48 hold. Antallet af grupper á fire hold sættes op fra de hidtidige otte til nu 12 grupper. Udover de bedste toere i hver gruppe går også de otte samlede bedste treere videre til knock out-kampene.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P