3 min læsningSuperligaen kan slå tilskuerrekord i weekenden: Populær som aldrig før!

Det bliver tæt. Men en ny Superliga-rekord for flest tilskuere på stadion på en spillerunde kan blive slået i weekenden. Se hvor mange der forventes på stadion søndag eftermiddag her.

3 min læsning
Ny rekord for flest tilskuere på en spillerunde i Superligaen.
Foto: Andrew Boyers/Reuters/Ritzau Scanpix

Seks Superliga-kampe på samme tid.

Søndag den 19. marts afsluttes grundspillet i Superliga-sæsonen anno 2022/23, når seks Superliga-opgør løber af stablen fra klokken 15:00.

Og med den forholdsvis nye turneringsstruktur, der blev lanceret i sæsonen 2016/17, hvor turneringen åbner med et grundspil og derefter deles over på midten, har der været stor tilslutning fra lægterne. Faktisk så stor, at der i weekenden kan sættes en ny Superliga-rekord.

Ifølge TV3 SPORT, som har været i kontakt med de seks klubber, der spiller på hjemmebane søndag eftermiddag, er der en reel chance for, at den nuværende tilskuerrekord for antallet af tilskuere på en enkelt spilledag kan stå for skud.

De forsvarende danske mestre fra F.C. København har således meldt alt udsolgt til opgøret mod Viborg FF i Parken – svarende til 34.ooo tilskuere – ligesom der også meldes udsolgt til FC Nordsjællands opgør mod Brøndby IF i Farum – svarende til 10.300 tilskuere på lægterne til opgøret.

I de resterende fire opgør søndag forventes der til opgøret mellem AGF og OB at være omkring 15.000 tilskuere, mens der til opgøret mellem Silkeborg IF og FC Midtjylland forventes 9000 tilskuere. Derudover vil der efter alt at dømme være omkring 8000 tilskuere på lægterne, når AaB møder Randers FC og 5000 tilskuere på plads til opgøret mellem Lyngby BK og AC Horsens.

Positiv udvikling: Fans strømmer som aldrig før til de danske Superliga-stadioner – kan slå tilskuerrekord

Hvis de oplyste tal står til troende vil lidt over 81.000 tilskuere være på plads på lægterne i den kommende Superliga-runde.

Og det er stort set dødt løb, når man ser på den nuværende rekord for flest tilskuere på en spillerunde i Superligaen. Rekorden lyder således i skrivende stund på 81.025 tilskuere, som blev sat den 22. maj 2022 på sidste spilledag i Superligaen.

Og succesen er ikke noget, der kommer bag på Divisionsforeningens direktør, Claus Thomsen.

– Det har haft stor betydning for interessen, at vi indførte mesterskabs-og kvalifikationsspil. Over en hel sæson er der mange flere kampe, hvor der står meget på spil, udtaler Thomsen til TV3 SPORT.

Sidste runde i Superliga-grundspillet sparkes som sagt i gang på seks Superliga-stadioner søndag klokken 15:00.

FC Nordsjælland, F.C. København, Viborg FF og AGF har allerede sikret sig en plads i mesterskabsslutspillet, mens Lyngby BK, AaB og AC Horsens allerede må tage sig til takke med en plads i kvalifikationsslutspillet. Det efterlader fem klubber i form af Brøndby IF, Randers FC, Silkeborg IF, OB og FC Midtjylland tilbage i kampen om de to sidste pladser blandt de øverste seks.

Se den øjeblikkelige stilling i Superligaen herunder

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer