2 min læsningTV-station flår engelsk legende af skærmen – møder stor kritik fra klubber og spillere

Gary Lineker er blevet frataget værtsrollen hos BBC Sport efter at have kritiseret den nye britiske asylpolitik.

2 min læsning
Foto: Carl Recine/Reuters/Ritzau Scanpix

Det britiske medier BBC er havnet i enorm modvind.

Det sker efter, at mediet har frataget Gary Lineker værtsrollen på et særdeles populært fodboldprogram kaldet ‘Match of the day’.

Gary Lineker, der som aktiv fodboldspiller står noteret for mere end 100 kampe i henholdsvis FC Barcelona og Tottenham samt 80 engelske landskampe, er således midlertidigt blevet fjernet som vært på programmet. Det oplyser BBC, som står bag TV-programmet, fredag.

Beslutningen skyldes et opslag på Twitter, hvori Lineker kritiserer den britiske regerings nye asylpolitiske aftale med Frankrig.

– Dette er en helt umådelig ondskabsfuld politik rettet mod samfundets svageste og præsenteret i et sprog, som ikke er så forskelligt fra det, som Tyskland brugte i 1930’erne. Og så er det mig, som er galt på den?, skriver Lineker blandt andet.

Den nye asylaftale, som Storbritannien har indgået med Frankrig, omhandler de migranter, som krydser Den Engelske Kanal for at søge asyl i Storbritannien.

Med den nye aftale kan migranterne nægtes at søge asyl og blive sendt retur til deres hjemlande eller såkaldte sikre tredjelande.

Medie: PSG vil af med Neymar – tilbudt til en række Premier League-klubber

Flere spillere og klubber har efterfølgende meldt ud, at man nu har tænkt sig at boykotte BBC som følge af dette – ligesom mange af Linekers kollegaer angiveligt har nedlagt arbejdet for at støtte ham.

Den engelske spillerforening er lørdag kommet med følgende udmelding:

– Vi er blevet informeret om, at spillere involveret i dagens kampe ikke vil blive bedt om at deltage i interviews med Match of the Day. PFA har snakket med medlemmer, der ønskede at tage et kollektivt standpunkt og være i stand til at vise deres støtte til dem, der har valgt ikke at være en del af aftenens program.

– Igennem de samtaler har vi gjort det klart, at vi som deres forening vil støtte alle medlemmer, der måtte møde konsekvenser på grund af deres beslutning om ikke at leve op til deres opgaver med rettighedshaverne. Det er en beslutning baseret på sund fornuft, der sikrer, at spillere nu ikke bliver sat i den position, skriver den engelske spillerforening.

BBC oplyste fredag, at Lineker ville kunne vende tilbage til sin rolle på skærmen, når der var blevet indgået en aftale om hans brug af sociale medier.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer