2 min læsningSpillerfagforening slår fast: Vinter-VM som i Qatar er no-go!

Den internationale spillerfagforening er tydelig i analysen om VM om vinteren og giver Qatar-arrangementet tommelen nedad.

2 min læsning
Argentina vandt det omdiskuterede vinter-VM i Qatar 2022.
Foto: REUTERS/Carl Recine.

Intet som Qatar igen!

Så klart er signalet fra den internationale spillerfagforening i sin analyse af VM om vinteren.

Fifpro mener, det seneste VM i Qatar ikke bør gentages under samme forhold igen. Det er især kampkalenderen, der presser spillerne, forklarer spillerforeningen.

– At gentage, hvad vi havde denne gang, er tydeligvis ikke acceptabelt, siger Fifpro’s generalsekretær, Jonas Baer-Hoffmann, ifølge BBC om det pressede kampprogram for spillere i europæiske klubber.

I stedet for at samles i landskampslejrene op til et VM indenfor en periode på omkring en måned, var der i Qatar blot cirka en uges tid til samling.

FIFA åbner sag mod Argentina: Finaleopførsel var ikke i orden

Baer-Hoffmann afviser ikke fuldstændig at kunne acceptere et VM i løbet af vinteren. Men realistisk set, tror generalsekretæren ikke på det.

– Hvis du vil forfølge et vinter-VM igen, er du nødt til at komme i dialog med ligaerne for fuldstændig at ændre deres tidsplaner for at give passende træning og restitutionstid, siger han og fortsætter:

– Det ville betyde en pause på to eller to og en halv måned fra turneringen. Jeg finder det usandsynligt, at de vil gå med til det.

Sepp Blatter kritiserer Infantino: FIFA blander sig i ting, der ikke kommer dem ved

Noget kan tyde på, at Baer-Hoffmann har fat i noget i analysen af FIFA, hvor præsident Gianni Infantino mente, at tidspunktet for VM i Qatar havde løftet kvaliteten af spillet. Den 52-årige schweizer anså spillerne for værende mere friske end om sommeren, hvor VM normalt afvikles efter sæsonafslutningen.

Ifølge Fifpro ønsker professionelle spillere en forberedelsestid på to uger før VM samt en restitutionsperiode efter på mellem to og fire uger.

Til sammenligning med forholdene under VM 2022 spillede Kamil Glik for eksempel for Benevento fire dage efter Polens exit ved VM i Qatar. Manchester Uniteds Raphael Varane var i aktion i Premier League otte dage efter Frankrigs nederlag i finalen til Argentina.

FIFA dropper VM hvert andet år

Næste VM afvikles i USA, Mexico og Canada i 2026. Her er det dog planlagt til at blive spillet i sommeren som sædvanligvis.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer