International Fodbold

Alderweireld stopper på det belgiske landshold

Forsvarsspilleren Toby Alderweireld har mandag annonceret, at han med øjeblikkelig virkning stopper på det belgiske landshold.

Belgiske Toby Alderweireld har valgt at soppe sin karriere på det belgiske fodboldlandshold med øjeblikkelig virkning.
Foto: Kai Pfaffenbach/Reuters/Ritzau Scanpix

Det blev langt fra den afslutning, som han formentlig have håbet.

0-0-opgøret mod Kroatien ved VM i Qatar bliver den sidste landskamp for belgiske Toby Alderweireld.

Den 34-årige forsvarsspiller har mandag annonceret, at han efter 127 landskampe stopper sin karriere for ‘Rode Duivels’.

– Med smerte i hjertet annoncerer jeg hermed, at jeg med øjeblikkelig virkning stopper som landsholdsspiller. Jeg har givet alt både fysisk og mentalt siden min debut i 2009. Nu er tiden igen kommet til, at jeg skal være sammen med min fantastiske familie og fokusere fuldt ud på min rolle i Royal Antwerp. En vanskelig beslutning, men den rigtige beslutning for mig på dette tidspunkt, lyder det fra Alderweireld i en video på twitter.

– Som lille dreng drømte jeg om at spille for landsholdet. Jeg er meget taknemmelig og stolt over, at denne drøm gik i opfyldelse. 14 år senere kan jeg se tilbage på 127 landskampe, tre verdensmesterskaber, to europamesterskaber og utallige smukke øjeblikke, lyder det videre fra Royal Antwerp-spilleren.

0-0-kampen mod Kroatien ved VM betød, at Belgien skuffende måtte se Marokko og Kroatien avancere fra VM-gruppe F.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Toby Alderweireld kom allerede som ung til akademiet i hollandske Ajax. Efter fire sæsoner på klubbens førstehold, gik turen videre til spanske Atletico Madrid.

Herfra gik turen først på udlån til Southampton, inden Tottenham i sommeren 2015 købte ham fri i den spanske hovedstad. I Tottenham blev det til i alt 236 kampe, inden turen gik videre til Al-Duhail i Qatar. I sommer vendte Alderweireld dog tilbage til Belgien og Roayal Antwerp, hvor han sidenhen har fået anførerbindet.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P