Seks minutter nok for O’Riley: Dansker lukker og slukker for Celtic

Celtic har direkte kurs mod at genvinde det skotske mesterskab, efter de søndag slog St. Mirren ganske overbevisende.

En fantastisk anden halvleg gav Celtic alle tre point i udekampen mod St. Mirren.

De to Glasgow-klubber mødtes på The SMISA Stadium i udkanten af den den skotske storby, og efter 90 minutters fodbold kunne mestrene fra Celtic tage de cirka 20 kilometer tilbage mod centrum med en 1-5-sejr i bagagen.

Dansk-engelske Matt O’Riley startede ude for mestrene, men han fik lov at vise sin skarphed i anden halvleg.

Først var det dog St. Mirren, der bragte sig foran 1-0, inden de blev reduceret til 10 mand, da irske Charles Dunne fik direkte rødt kort.

Overtallet udnyttede Celtic efter ti minutter af anden halvleg, da den portugisiske angriber, Jota, udlignede. Fem minutter senere gjorde canadiske Alistair Johnston det til 1-2, og yderligere fem minutter senere kom den danske U21-landsholdsspiller, Matt O’Riley, så på banen.

Den 22-årige midtbanespiller måtte først se holdkammeraten, israelske Liel Abada, gøre det til 1-3, inden han selv gjorde det til 1-4 på en fin halvflugter, bare seks minutter efter sin indskiftning.

Sydkoreanske Hyun-Gyu Oh gjorde det ti minutter før tid til slutresultatet 1-5.