Dansk Fodbold

DBU foretager træner-rokade: Ansætter intern U21-assistent og henter ny U-landstræner i Silkeborg

DBU offentliggør torsdag den ny U21-assistenttræner, som er fundet i egne rækker, samt den nye U16-landtræner, som hentes i Silkeborg IF.

DBU henter ny U21-assistent og ansætter ny U16-landstræner.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Da Jesper Sørensen byttede stillingen som U21-landstræner ud med en cheftrænerpost i Brøndby måtte DBU på jagt efter nyt træner-blod.

I første omgang kunne man meddele, at den nu tidligere U21-assistent, Steffen Højer, ville overtage cheftrænerposten på U21-landsholdet, hvilket åbnede op for hans tidligere position.

Torsdag melder DBU så, at man nu har fået udfyldt U21-assistenttrænerposten. Og til det har man ikke skulle lede længe. Det er nemlig en intern DBU-mand, der overtager stilling.

sin hjemmeside skriver DBU, at det bliver den 53-årige Kenneth Weber, der indtil nu har været U16-landstræner, som rykker op som assistent for Steffen Højer på U21-landsholdet. En nyhed, som glæder DBU’s Talent- og Udviklingschef, Kenneth Heiner-Møller:

– Kenneth Weber er en virkelig dygtig og dedikeret træner, der igennem mange år har arbejdet med talentudvikling i både klub og DBU-regi.

– Jeg er ikke i tvivl om, at vi med ansættelsen af Weber får en meget stærk landstrænerduo sammen med Steffen Højer, og hvor fundamentet for en succesfuld EM-kvalifikation af U21-landsholdet frem mod 2025 står meget stærkt.

England stjæler 15-årig Arsenal-spiller for næsen af DBU

Igen betyder rokaden, at en ny stilling står åbent i DBU – nemlig stillingen som U16-landstræner. Og her har man hentet en ny mand ind udefra.

Således meddeles det i samme forbindelse, at den nuværende U19-træner i Silkeborg IF, Jesper Schou Mikkelsen, overtager denne post.

– Vi er meget taknemmelige for den fleksibilitet, som Silkeborg har vist i dette ansættelsesforløb og er glade for løsningen, så Jesper kunne slutte ordentlig af i Silkeborg, men allerede være klar som U16-landstræner, når de skal spille i april.

– Jesper har en god fodboldforståelse og kommer fra et miljø, der angriber kampene på en måde, vi godt kan genkende fra de danske landshold. Med sine mange års erfaring fra Silkeborg og talentarbejdet er han i vores øjne det helt rigtige valg som ny U16-landstræner, fortæller Kenneth Heiner-Møller.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P