3F Superligaen

Thelander afviser formationsændring: Firebackkæde passer holdet bedst

Flere eksperter har peget på, at det ville passe AaB med en trebackkæde i stedet for en firebackkæde i forsvaret, men den holdning deler Rasmus Thelander ikke nødvendigvis.

AaB's Rasmus Thelander afviser en formationsændring, da det lige nu passer holdet bedst med en firebackkæde i forsvaret.
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Ændringer i forsvaret stod højt på øsnkelisten, og ændringerne kom.

AaB hentede i vinterens transfervindue to nye spillere til den bagerste kæde i Rasmus Thelander og Kasper Jørgensen, og efter forårets to første kampe, som ikke har givet point, har der fra flere side været kaldt på en formationsændring.

AaB har i årets første to superligakampe spillet med firebackkæde, og det er lige nu en bedre løsning end at gå over til en trebackkæde.

– Nu har jeg spillet begge dele meget. Jeg har vundet det danske mesterskab i en firebackkæde, jeg har vundet pokaltitlen i en firebackkæde, og jeg har spillet størstedelen af min tid i en firebackkæde. Jeg ved godt, hvad du fisker efter, men jeg spiller det, som træneren vælger og føler mig fint tilpas i det, siger Rasmus Thelander således til campo.dk.

Den tilbagevendte AaB-forsvarer understreger, at han ikke selv har en præference, men at det er naturligt, at de to første kampe er blevet spillet med en firebackkæde.

Thelander om AaB’s kamp for overlevelse: Vi skal nok få de point der skal til!

– [Jeg spiller det,] der er til holdets bedste. Vi har brugt hele pre-season på at træne i en firebackkæde, vi har ikke trænet i en trebackkæde en eneste gang, så jeg tror, det er en [firebackkæde] der passer holdet bedst lige nu, lyder det fra Thelander.

Spørgsmålet om forsvarsformationen er i høj grad kommet, efter der i sidste uge blev meldt om uro internt i AaB-truppen, hvor flere spillere angiveligt skulle have ønsket, at holdet sadlede om og spillede med en trebackkæde. En historie der blandt andet er blevet afvist af AaB-træner Erik Hamrén.

Også den tidligere AaB-forsvarer, Kenneth Emil Petersen, kom i weekenden med en klar opfordring til, at AaB sadlede om og i stedet begyndte at spille med en trebackkæde – netop fordi en sådan formation ville passe bedre til blandt andre hjemvendte Rasmus Thelander. Hør Kenneth Emil Petersens syn på AaB-formationen i videoen herover.

Cheftræner Erik Hamrén har da heller ikke endegyldigt lagt sig fast på en specifik formation.

– Det er ikke organisationen, det handler om. Vi spillede med treback i de tre sidste kampe i efteråret, og dem tabte vi. Jeg ved ikke, hvor mange mål, vi lukkede ind, jeg tror det var 11 mål i de kampe. Nu har vi spillet med en fireback og har lukket to mål ind på to kampe, siger Hamrén til campo.dk og fortsætter:

– Vi må hele tiden se på, hvordan det ser ud. Hvis vi synes, at vi skal spille med en treback i nogle kampe, så kan vi også det. Hvis man ser på de fleste hold i verden, så kan de skifte fra det ene til det andet fra kamp til kamp, lyder det fra den svenske mestertræner.

AaB skal i grundspillets resterende tre kampe op imod FC Midtjylland, OB og Randers FC, inden det nu endegyldigt ligger fast, at sæsonens ti sidste kampe kommer til at foregå i nedrykningsspillet.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P