2 min læsningRapport fastslår: Her bør AGF midlertidigt genhuses

Når AGF's nye stadion i 2025 skal bygges, skal superligaklubben finde et andet sted at spille sine hjemmekampe, og nu fastslår en ny rapport, at det største potentiale findes i den nordlige del af Aarhus.

2 min læsning
Når AGF midlertidigt skal forlade Stadion Allé og Ceres Park, bliver der nu peget på en ny placering i Vejly Riskov.
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Det kommer til at koste 75,5 millioner kroner, og efterfølgende skal det bruges som stadion for kvindeholdet.

Rambøll har for Aarhus Kommune udfærdiget en potentialevurdering, der entydigt peger på, at AGF’s midlertidige hjemmebane bør ligge på det, der i dag er 3. divisionsklubben VSK Aarhus’ hjemmebane i Vejlby-Risskov.

AGF er tvunget til at finde en ny hjemmebane, når det nuværende Ceres Park fra start 2025 til midt 2026 skal ombygges.

Den nye midlertidige hjemmebane vurderes at komme til at koste 75,5 millioner kroner, og når AGF i sommeren 2026 vender tilbage til Stadion Allé og det nye stadion, skal det midlertidige stadion efter planen huse klubbens kvindehold.

Oprindeligt lød opdraget på at danne de bedste rammer for kvindefodbolden i Aarhus, men når stadionet samtidig skal bruges midlertidigt af AGF, stiger prisen fra 51,5 millioner kroner til 75,5 millioner kroner.

Video: AGF præsenterer nyt stadion – se det her

– Merprisen skyldes primært, at der stilles skrappere krav til superligakampe end til kampe i kvindeligaen. Der skal for eksempel være bedre lys, et VIP-lokale og mobile madboder. Desuden skal være plads til mindst 10.000 siddende publikummer, hvilket betyder, at den eksisterende løbebane til atletikken ikke kan bruges og derfor skal genhuses.

– Det kan også være nødvendigt at starte med at bygge midlertidige tribuner, hvis det nye stadion skal stå klar inden AGF skal forlade Stadion Allé. I så fald vil byggeriet af tribunerne til det nye kvindestadion først kunne begynde efter, at AGF’s genhusning er afsluttet, står der i pressemeddelelsen fra Aarhus Kommune ifølge Aarhus Lokalavisen.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Tidligere var anlægget ved DBU Jylland nævnt som en mulig placering for både AGF’s kvindehold og det midlertidige superligastadion, ligesom 2. Divisionsklubben Aarhus Fremads hjemmebane, Riisvangen, var en mulighed.

Nu bliver det efter alt at dømme placeringen i den nordlige del af Aarhus, der bliver foretrukket. Vejlby-Risskov Stadion var hjemmebane for Aarhus-klubben Skovbakken, indtil de i 2016 fusionerede med Vejlby IK og således blev til VSK Aarhus.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer