1 min læsningOverskud på over en halv milliard i Ajax

Til trods for en stigning i udgifter har den hollandske storklub Ajax præsenteret et halvårligt overskud, der får danske klubber til at blegne.

1 min læsning
Den hollandske fodboldklub Ajax har præsteret et overskud på lidt over en halv milliard kroner.
Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix

95 millioner euro for Antony, 57 millioner euro for Lisandro Martinez og 31 millioner euro fro Sébastién Haller.

De tre kæmpesalg sidste sommer har haft mere end bare god indvirkning på det halvårsregnskab, som den hollandske storklub Ajax i dag har præsenteret.

Amsterdam-klubben har godt nok øget sine udgifter med én procent i forhold til samme periode sidste år, men til gengæld er overskuddet før skat for første halvdel af regnskabsåret 2022-23 steget til svimlende 76 millioner euro – svarende til cirka 567 millioner kroner – i forhold til 2,5 millioner euro (18,6 millioner kroner) i samme periode sidste år.

Ikke overraskende får det imponerende halvårsresultat forventninger til hele regnskabsåret til at stige i Ajax, så der nu forventes et positivt netto-regnskab for hele 2022-23 regnskabsåret.

Antony, Lisandro Martinez og Sébastien Hallers transfers til henholdsvis Manchester United og Dortmund, var dog ikke sommerens eneste transfers i Ajax, der også solgte Ryan Gravenberch til Bayern München, Perr Schuurs til Torino og Nicolas Tagliafico til Lyon.

Til gengæld købte klubben Steven Bergwijn i Tottenham, Calvin Bassey i Rangers, Brian Brobbey i RB Leipzig, Owen Wijndal i AZ, Ahmetcan Kaplan i Trabzonspor, Fransisco Conceiceicão i Porto og Jorge Sánchez i mexicanske América, og samlet lyder resultatet for transfers ind og ud på netto 117,1 millioner euro for Ajax alene i sommeren 2022.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer