F.C. København var uhyre kyniske, da de søndag tog hul på forårssæsonen på Jysk Park i Silkeborg.

FCK-Silkeborg IF Superligaen.

Resultatet lyver aldrig – men måske det godt kan være lidt misvisende af og til.

I hvert fald afspejler F.C. Københavns 3-0-sejr på Jysk Park over Silkeborg IF søndag ikke en kamp, hvor FCK var længder bedre end Kent Nielsens tropper, som resultatet ellers antyder.

Men så igen – resultater lyver jo aldrig, og F.C. København var kyniske.

Det var ellers hjemmeholdet, der kom bedst fra start, men en halv chance i form af et frispark til FCK’s Christian Sørensen endte med at sende gæsterne i front, da venstrebacken sparkede bolden direkte i mål. 1-0 efter et lille kvarter.

Silkeborg havde dog fortsat alt at spille for efter pausen, og anden halvleg var da heller ikke særlig gammel, inden det brændte på i FCK-feltet.

Kamil Grabara fik dog afværget i FCK-målet, og kort tid efter gik det i stedet galt i den anden ende.

Her satte Mohamed Daramy pludseligt fart mod SIF-feltet, og efter en hurtig et-to med Viktor Claesson sparkede den unge kantspiller bolden i mål.

Og så gik det ellers helt galt.

SIF nåede knapt nok at give bolden op, inden det også blev til 3-0.

Det startede med en høj bold, som Silkeborgs Joel Felix slet ikke fik håndteret korrekt. Her forsøgte han sig med at heade bolden tilbage til Nicolai Larsen i SIF-målet, men der kom ikke tilnærmelsesvist nok power på – og så var det ellers en formsag for Lukas Lerager at snuppe bolden og tage et træk fobi SIF-keeperen, inden han sparkede den ind i et tomt mål. To mål på to minutter.

Med 3-0-sejren til FCK er de danske mestre nu seks point efter FC Nordsjælland på førstepladsen, efter Farum-klubben smed point mod Lyngby tidligere søndag.

Viborg FF indtager fortsat andenpladsen med to point ned til FCK – de har dog fortsat en kamp i hånden, som de spiller mandag mod FC Midtjylland.

Der var debut til Diogo Goncalves fra start, mens Jordan Larsson også blev skiftet ind til sin officielle FCK-debut undervejs.