2 min læsningHaller om kræftdiagnose: Jeg vidste hele tiden, at jeg ville klare det

Fransk-ivorianske Sebastien Haller er kommet igennem et kræftforløb, men angriberen vidste hele vejen igennem, at han nok skulle klare den.

2 min læsning
Dortmund-angriberen Sebastién Haller vidste igennem hele sit kræftforløb, at han ville klare den.
Foto: Piroschka Van De Wouw/Reuters/Ritzau Scanpix

Blot dage efter sit skifte til tyske Dortmund i juli blev angriberen Sebastién Haller diagnosticeret med testikelkræft.

Diagnosen udskød Hallers debut for bundesligaklubben, men efter måneder med kemoterapi vendte Haller tilbage til fodboldbanen i januar.

Selv var Haller dog aldrig bange for, at kræften skulle udvikle sig, for den franskefødte landsholdsspiller for Elfenbenskysten, var hele vejen igennem sikker på, at han nok skulle overvinde sygdommen.

– Jeg var ikke bange, jeg tænkte bare på, hvordan jeg skulle sige det til min familie. Jeg er søn, ægtemand, far og bror, så man er nødt til at sige det ærligt til de folk – specielt til min kone.

– Når man har børn, har man ikke tid til at have det dårligt, for de har brug for en, og man er nødt til at vise dem, at alt er fint. Det var vanskeligt, for de kunne jo se, at jeg ændrede mig – bare mit ansigt. Jeg vidste hele tiden, at jeg nok skulle klare det, forklarer Haller i et åbenhjertigt interview med BBC.

Den tidligere Ajax- og West Ham-angriber opfordrer alle til at blive undersøgt, hvis de mærker noget atypisk, men for hans eget vedkommende opdagede han kræfttumoren på en lidt atypisk måde.

Haller vender tilbage fra kræftsygdom med hattrick på syv minutter

– For at være ærlig, så troede jeg bare, at det var mavepine. Den næste dag tog vi en MRI-scanning, for det var for dybt til, at vi kunne se præcis, hvad det var, og surprise; det var en tumor.

– Jeg spurgte lægen; Det er kræft, ikke? Så bare sig det!

Sebastién Haller fik sin uofficielle debut for Dortmund i en træningskamp mod schweiziske Basel, og da han officielt debuterede for Dortmund i Ruhr-klubbens 4-3-sejr over Augsburg den 22. januar var det til massiv applaus fra hele Signal Iduna Park.

Efterfølgende har han fået spilletid i alle Dortmunds kampe, og en enkelt gang er han kommet på scoringstavlen. Noget tyder dog på, at Hallers tilbagevenden til fodboldbanen også er en velsignelse for Die Schwarzgelben – Dortmund har således vundet både de fem bundesligakampe og den ene pokalkamp, hvor Haller har været på banen.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer