2 min læsningTyrkisk klub trækker sig fra ligaen efter jordskælv

Tidligere på ugen trak Hatayspor sig fra den bedste tyrkiske række som følge af det omfattende jordskælv i regionen, og nu følger Gaziantep trop.

2 min læsning
Den tyrkiske Süper Lig-klub Gaziantep har trukket sig fra den bedste tyrkiske række som følge af jordskælvet i regionen.
Foto: Umit Bektas/Reuters/Ritzau Scanpix

Der er helt andre ting på spil end ‘bare’ fodbold i tyrkiske Kahramanmaraş.

Den sydtyrkiske provins blev tidligere på måneden ramt af et jordskælv, der målte 7,8 på richterskalaen, og søndag nåede dødstallet ifølge TV 2 28-000.

Tidligere på ugen fik katastrofen den tyrkiske klub, Hatayspor, til at trække sig fra landets bedste fodboldrække, og nu gør Gaziantep det samme. Det offentliggør klubben på sin hjemmeside.

– Vores kamp fortsætter i forbindelse med at hele de sår, som jordskælvskatastrofen gav vores by og ti nabobyer den 6. februar 2023. Efter sådan en katastrofe kan vi ikke tale om fodbold.

– Det virker umuligt for vores klub at fortsætte sportsaktiviteter under disse vanskelige omstændigheder. Vores bestyrelse har taget beslutningen at trække holdet fra Süper Lig og den tyrkiske pokalturnering i 2022-2023-sæsonen.

– Vi tror på, at vores by og nation vil hele sårene fra denne jordskælvskatastrofe hurtigst muligt, og vi ønsker at takke alle, som støttet os, lyder det fra Gaziantep.

Forfærdeligt: Målmand omkommet efter jordskælv i Tyrkiet

Gaziantep var at finde på ligaens 10. plads, men trods den pæne placering, var det et af adskillige hold, der var direkte involveret i den tyrkiske nedrykningskamp.

De resterende kampe i den tyrkiske Süper Lig i februar er i første omgang blevet udskudt, men endnu er der ingen konkrete meldinger om, hvordan og hvornår ligaen genoptages som følge af katastrofen og de to klubbers udtræden.

Adana Demirspor er den tredje og sidste klub, der har mærket følgerne af jordskælvet, men byen Adana har ligget i udkanten af det berørte område, og det ventes derfor ikke, at ligaens øjeblikkelige femteplads bliver tvunget til at tage samme beslutning som Hatayspor og Gaziantep.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer