2 min læsningDe Gea nærmer sig Schmeichels rekord i jubilæumskamp: En perfekt dag

David de Gea har nu rundet 400 kampe i Premier League, og er samtidig meget tæt på at tangere Peter Schmeichels rekord for flest clean sheets i Manchester United.

2 min læsning
David de Gea er tæt på Peter Schmeichels rekord.

En perfekt dag.

Således lyder dommen fra David de Gea i kølvandet på Manchester Uniteds 2-0-sejr over Leeds søndag.

Her rundede han sin Premier League-kamp nummer 400 for Manchester United, og blev dermed den første udlænding til at opnå den bedrift – at spille 400 Premier League-kampe for samme klub.

Derudover blev det altså også til endnu et clean sheet for den spanske keeper, som i alt nu kan notere sig for 178 af slagsen.

Derfor var han ikke overraskende ganske godt tilfreds, da han afgav interview efter kampen.

– Jeg er meget glad. Det handlede om kampen i dag, og ikke om mine 400 kampe. Det handlede om at vinde, og det gjorde vi. Det var en god indsats fra holdet på en meget svær bane.

– Men ja, 400 kampe i Premier League og clean sheet – jeg kan ikke bede om mere. Det er en perfekt dag, siger han til Viaplay.

Journalisten sagde undervejs i interviewet til David de Gea, at han nu har tangeret Peter Schmeichels rekord for flest clean sheets i Manchester United-målet.

Det ser dog ud til ikke at passe helt, da David de Gea altså nu står noteret for 178 kampe med rent bur i den engelske storklub, mens Peter Schmeichel, ifølge Manchester Uniteds egne statistikker, nåede op på 180 clean sheets.

Ikke destomindre, så forholdt den 32-årige keeper sig stadig til udsigten til snart at kunne tangere rekorden:

– Det er altid svært at få clean sheets i Premier League, så jeg er virkelig glad. Vi skal bare fortsætte og forsøge at få flere clean sheets og vinde flere kampe.

Highlights: Rashford gør det igen – United på andenpladsen efter sejr over Leeds

David de Gea står lige nu til at have kontraktudløb til sommer, men Manchester United har option for at forlænge aftalen med yderligere et år.

Den spanske keeper kom til klubben tilbage i sommeren 2011, og står i alt noteret for 519 kampe i United-målet.

Peter Schmeichel brugte 398 kampe på at opnå sin 180 clean sheets.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer