3F Superligaen

Bjur om at skifte til rivalen: Det har ikke fyldt for mig

Rivaliseringen mellem Brøndby og AGF rækker langt tilbage. De to klubber har tradition for at spille hårde og intense kampe, og stemningen på lægterne er heftig. Midt i rivaliseringen satser Peter Bjur på, at hans karriere får tiltrængt ny energi.

Peter Bjur har ikke skænket rivaliseringen mellem AGF og Brøndby en tanke

Navnet Bjur er et rigtig Brøndby-navn.

Seneste spiller i Bjur-dynastiet til at høste succes i vestegnsklubben var kantspilleren Peter Bjur, der i 2021 vandt det danske mesterskab med Brøndby IF.

Her spillede Peter Bjur 21 kampe, hvoraf de 18 af kampene var fra start, og den sommer satsede ikke kun Peter Bjur på en længere karriere i gult og blåt. Det lå ligesom i kortene. Også hos daværende cheftræner Niels Frederiksen, som i marts 2021 beskrev en “god og stejl læringskurve” til fanmediet 3point.dk.

Nu, halvandet år senere, er den 23-årige kantspiller skiftet til de evige rivaler fra AGF.

– Jeg har de seneste par måneder overvejet min situation i Brøndby, og hvorvidt jeg skulle være der resten af min kontrakt. Det besluttede jeg, at det skulle jeg ikke, fortæller Peter Bjur efter onsdagens AGF-træning til campo.dk.

Jeg håber da ikke, der bliver nogen dårlig modtagelse eller noget af den slags

Peter Bjur om gensyn med Brøndby Stadion

– Alle i Danmark kender jo AGF som en stor klub med store traditioner. Jeg synes, det var meget interessant, og jeg havde gode snakke med klubben og havde også nogle dage, hvor jeg fik det tænkt godt igennem, og så føltes det hele rigtigt til sidst.

Bag handlen med AGF ligger netop mange overvejelser for Peter Bjur, der i hele sidste sæson kun spillede tre superligakampe for Brøndby.

For selvom skiftet mellem de to klubber betegnes som ‘forbudt’, så har fokus fra den alsidige kantspiller udelukkede være på fodbolden fremfor rivaliseringen mellem klubberne eller hadet hos fansene.

– For at være helt ærlig, så har det ikke fyldt for mig. Jeg har tænkt på det sportslige og har taget højde for det. Og det, synes jeg, er rigtig rigtig spændende i AGF.

Jeg har også været ualmindeligt uheldig med mine skader og er blevet ramt af dem på uheldige tidspunkter

Peter Bjur

Tankerne om mesterskabssæsonen kan man dog godt mærke fylder meget for Bjur her ved støvlevasken i katakomberne under klubhuset på Fredensvang – hans nye hjem de kommende tre og et halvt år.

– Det er klart, at mesterskabssæsonen var speciel. Det vil jeg aldrig glemme. Men i fodbold går tingene hurtigt, og jeg har været uheldig at blive ramt af nogle skader, så jeg har været inde og ude af holdet. Og så har det været svært at komme på igen, pointerer Peter Bjur overfor campo.dk.

– Selvfølgelig ville jeg gerne have reddet videre på den bølge, der var efter mesterskabsæsonen og blive ved med at spille, men det var ikke sådan, det gik, og det kunne jeg desværre ikke gøre så meget ved. Så nu arbejder jeg herfra.

Er du skuffet over, at du ikke fik chancen i Brøndby igen?

– Man vil jo altid gerne have en chance mere, en chance mere og en chance mere, men jeg har også været ualmindeligt uheldig med mine skader og er blevet ramt af dem på uheldige tidspunkter, hvor jeg har været inde omkring holdet. Og så bliver man slået tilbage. Så er det bare svært, og så kommer der nogle nye til, som også gør det godt. Så det er naturligt nok, at jeg er her nu, og det er jeg super glad for.

Både Brøndby Stadion og Ceres Park er kendt som svære steder at spille, og især Brøndbys hjemmepublikum er berømmet for at lægge et stor pres på modstanderen.

Brøndby-truppen er klar til træningslejr – Slimane ikke med

Selvom Brøndby og AGF ikke er sikre på at mødes i foråret, da begge hold kan ende i henholdsvis toppen og bunden af Superligaen, frygter AGF’s nye nummer 21 ikke for, hvad der kommer til at ske, når han en dag vender hjem til Brøndby Stadion… i en hvid AGF-trøje.

– Hvis jeg skal være helt ærlig, så ved jeg det ikke. Jeg håber da ikke, der bliver nogen dårlig modtagelse eller noget af den slags, men man ved jo aldrig. Det er en del af sporten, og jeg ved jo godt, at det er to klubber, der er store rivaler. Så jeg er jo forberedt på, at der kommer noget.

Første gang Peter Bjur kan ses i en AGF-trøje i Superligaen bliver den 17. februar ude mod AaB, og 26. februar kan han få hjemmebanedebut for AGF mod Silkeborg.

Peter Bjur har spillet to ungdomslandskampe for Danmark for henholdsvis U17 og U18-landsholdet.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P