2 min læsningFlemming Pedersen skamroser aftager: En af årsagerne til resultaterne

Superligaens førerhold fra FC Nordsjælland præsenterede lørdag en rokade i trænerstaben, der gør Johannes Hoff Thorup til ny cheftræner.

2 min læsning
Johannes Hoff Thorup overtager cheftrænerrollen i FC Nordsjælland fra Flemming Pedersen, men den afgående chef har kun roser til overs for afløseren.
Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Det kører mere eller mindre på skinner hos Superligaens førerhold.

FC Nordsjælland har været imponerende fra star til slut i efteråret, og helt fortjent overvintrer de på ligaens førsteplads med 35 point i 17 kampe.

Set i det lys kommer klubbens rokade på cheftrænerposten også ganske overraskende. Flemming Pedersen overlader nemlig tøjlerne som cheftræner til unge Johannes Hoff Thorup, og det tør han af særligt én grund.

– Jeg anser Johannes som en endnu bedre cheftræner end mig selv, og det kan jeg sige med rigtig god ro i stemmen, for det gør jeg virkelig, lyder det fra Flemming Pedersen.

– En af årsagerne til, at det er gået ekstra godt på resultatsiden i denne sæson, er, at Johannes har fået meget mere ansvar omkring superligaholdet. Johannes har stået for træningsplanlægning sammen med Casper Skovgaard og gennemførelse af træning, samtidig med at Johannes har fået meget mere ansvar i forbindelse med kampe; taktik og oplæg til kampe samt rollen i pausen med at give taktiske dessiner til spillertruppen, forklarer Flemming Pedersen.

Johannes Hoff Thorup har været i FC Nordsjælland i forskellige roller siden sommeren 2015, og faktisk forventer den nu afgående cheftræner, at Farum-klubben kan tage et skridt op med Thorup med roret.

– Staben vil blive endnu stærkere, og holdet vil blive endnu stærkere fra nu af. Når Johannes bliver sluppet løs med resten af staben, så tror jeg stadig der er en fem-ti procent mere at hente med det nye setup, lyder det fra Flemming Pedersen, der dog lover at stå til rådighed for den yngste cheftræner i Superligaen.

Officielt: Ny cheftræner i FC Nordsjælland

– Der bliver en lille overgangsordning, hvor jeg stadig vil være meget tæt omkring holdet det næste halve år, ligesom jeg var, da [Kasper] Hjulmand var cheftræner. Så der bliver en periode, hvor Johannes stadig kan bruge mig, hvis han føler behov for det.

Johannes Hoff Thorup debuterer som cheftræner den 19. februar, når FC Nordsjælland åben anden halvdel af superligasæsonen med en udekamp mod Lyngby.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer