3F Superligaen

Officielt: Ny cheftræner i FC Nordsjælland

Ganske som rygtet tidligere lørdag lød, bliver der rokeret i trænerstaben hos Superligaens tophold FC Nordsjælland.

FC Nordsjælland forfremmer unge Johannes Hoff Thorup til cheftræner, mens Flemming Pedersen fortsætter som Teknisk Direktør i klubben.
Foto: FCN.dk

Flemming Pedersen har det seneste halve år været en sand succeshistorie i FC Nordsjælland.

Nu træder den sympatiske cheftræner dog et skridt tilbage, og overlader jobbet som cheftræner til blot 33-årige Johannes Hoff Thorup.

Flemming Pedersen stopper dog ikke helt i FC Nordsjælland. Den 59-årige sjællænder tiltræder i stedet rollen som Teknisk Direktør i FCN og Right to Dream og fortsætter i trænerstaben sæsonen ud.

– Det har egentlig været planen i halvandet år, at jeg skulle dedikere mig til rollen som Teknisk Direktør i FCN og RtD, men det måtte vente, til vi havde fundet den rigtige til at tage over som cheftræner.

– Den måde, Johannes Hoff Thorup har fortsat sin udvikling på det sidste halvandet års tid, har gjort det klart for mig og os, at det er ham, det skal være. Han er virkelig et stort trænertalent og en stærk og tydelig leder. Holdet er i endnu bedre hænder nu, end det har været hidtil, og jeg glæder mig til at støtte Johannes og resten af staben i deres arbejde gennem foråret, lyder det fra Flemming Pedersen.

Officielt: FC Nordsjælland ophæver lejeaftale med ung svensker

Johannes Hoff Thorup har været i FC Nordsjælland i næsten otte år, hvor han tidligere har varetaget roller som træner for klubbens U14- og U17-mandskab, inden han i sommeren 2021 blev 1. assistent for Flemming Pedersen.

– Jeg har lært meget af at gå og kigge på Flemming og de andre trænere vi har, og har haft, her i klubben. Men jeg har altid haft mine egne idéer til, hvordan jeg selv kan udvikle mig og sørge for at få det bedste ud af den gruppe spillere og kollegaer, som jeg leder.

– Jeg føler mig klar til denne opgave mere end nogen anden opgave, jeg kunne få stillet, og jeg er taknemmelig for tilliden. Vi glæder os, stab som spillere, til at komme i gang og angribe foråret og blive endnu bedre, end vi var i efteråret, lyder det fra Johannes Hoff Thorup.

Med ansættelsen som ny cheftræner for FC Nordsjælland overtager Johannes Hoff Thorup desuden rollen som Superligaens yngste cheftræner.

FC Nordsjælland sender forsvarsspiller til Italien

Den ære havde F.C. Københavns Jacob Neestrup indtil i dag, men med sine 33 år er Hoff Thorup næsten et år yngre end Neestrup.

Den unge cheftræner glæder sig da også over, at han fortsat vil kunne trække på erfaringen fra den nu afgående cheftræner.

– Jeg er glad for, at jeg og vi vil kunne trække på Flemmings evner som analytiker, nu hvor han får tid og mulighed til at tage et skridt tilbage og se kampene fra tribunen og byde ind med input på træningsbanen. Det bliver vi ikke dårligere af, lyder det fra den unge cheftræner.

Johannes Hoff Thorup debuterer som ligatræner den 19. februar, når han og FC Nordsjælland skal på besøg hos naboerne og rivalerne fra Lyngby i et sandt top mod bund-opgør.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P