2 min læsningFodbolddirektør om Jebali-salg: Baseret på sportslige og økonomiske vurderinger

OB har solgt angriberen Issam Jebali til japanske Gamba Osaka, og det er et salg, der sker efter grundige overvejelser i Odense Ådal.

2 min læsning
OB's fodbolddirektør, Björn Wesström, fortæller, at der ligger grundige overvejelser bag salget af den tunesiske angriber Issam Jebali.
Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

De skriver ikke noget om, hvad han har kostet, men faktum er, at OB nu har solgt Issam Jebali.

Den 31-årige tunesiske landsholdsspiller er fløjet til Japan, hvor han fremover skal tørne ud for Gamba Osaka i den japanske J-League.

Jebali havde egentlig kontrakt med OB til sommeren 2024, og derfor har den odenseanske klub selvsagt sikret sig en økonomisk kompensation for salget af klubbens nummer 7.

– Valget om at sælge Issam er baseret på sportslige og økonomiske vurderinger: Den første er, hvilke sportslige bidrag, jeg vurderer, OB får af en spiller, hvis vi vælger ikke at sælge ham. Min opfattelse er, at Issam havde en åbenlys motivation i løbet af efterårssæsonen til først at blive udtaget til VM for derefter at præstere til VM og åbne muligheden for en aftale med væsentligt større økonomi, end OB kan tilbyde, lyder det fra fodbolddirektør i OB – Björn Wesström.

– Det andet er, hvilken økonomisk værdi det er muligt at skabe for en 31-årig spiller, hvis spilleren ikke bliver solgt – om det er muligt at øge hans økonomiske værdi – og om vi som klub kan omsætte indtægten til en højere sportslig effekt, end hvis vi vælger ikke at sælge. Disse overvejelser og forhandlingerne med Gamba Osaka har ført os til beslutningen om at sælge Issam, lyder det videre fra Wesström.

Officielt: Jebali solgt til japanske Gamba Osaka

Issam Jebali har spillet i OB siden sommeren 2019, hvor den fynske klub hentede ham på en fri transfer i den saudiarabiske klub Al-Wehda FC.

Tidligere i karrieren har Jebali, der er svensk gift, repræsenteret norske Rosenborg samt de to svenske klubber Elfsborg og Värnamo.

– Issam Jebali har gjort OB bedre med sin indsats for klubben, og vi ønsker ham og hans familie alt det bedste på det nye eventyr, der nu venter i Japan, siger fodbolddirektør, Björn Wesström.

På rygteplan menes OB at modtage cirka en million euro – altså cirka 7,5 millioner kroner, for salget af Jebali.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer