Allan HvidAllan Hvid er chefredaktør på campo.dk.

3 min læsningCampo mener: Nu er Brøndby klar til en type som Jesper Sørensen

Jobbet i Brøndby IF er et af de største fodboldjobs, du kan få i Danmark. Derfor venter der også en...

3 min læsning
Jesper Sørensen er et godt match for Brøndby IF
Foto: Claus Bech/Scanpix 2023
Avatar photo3. jan 2023, 13.34

Jobbet i Brøndby IF er et af de største fodboldjobs, du kan få i Danmark.

Derfor venter der også en enorm opgave for Jesper Sørensen, når han den 9. januar for første gang fløjter op til træning i klubben, og derfor vil spotlightet føles varmere for den tidligere U-21 landstræner end i noget andet job, han tidligere har haft.

Men Jesper Sørensen er et godt match for Brøndby IF.

Der er midler til at geare klubbens talentarbejde og derfor også ros til Brøndby for at holde fokus på det og samtidig satse på en dansk træner.

Han kender klubben og identiteten på Vestegnen, han har forståelse for – samt erfaring fra – at arbejde med at integrere unge spillere. Og så er han en dygtig fodboldmand.

Jesper Sørensen er en fagmand med analytisk og taktisk tyngde, er nysgerrig og så er han visionær. Han har klare holdninger til udviklingen af moderne fodbold, og på flere områder minder han om Thomas Frank. Ikke på alle. Men flere.

Jesper Sørensen har 100 procent formatet til at være Brøndby-træner.

Og holder vi lige fast i referencen til Thomas Frank, som jo siden har bevist, at hans faglighed ligger på et internationalt topniveau, så er det faktisk nærmere Brøndby, der nu er klar til Jesper Sørensen, og ikke omvendt.

Klubben er gearet på anden vis og har fået en sundere struktur med en stærk (og kontinuerlig) ledelse i form af Carsten V. Jensen og Ole Palmå, der begge har været i klubben i flere år, og med den nye ejerstruktur og økonomiske soliditet er klubben også bedre gearet til at holde fast i sin strategi, hvor blandt andet Masterclass og talentarbejdet er et helt centralt omdrejningspunkt i strategien for de kommende år.

Med Global Football Holdings indtog i klubben, kommer der med andre ord ikke en Oscar-gate igen.

Der er midler til at accelerere klubbens talentarbejde og derfor også stor ros til Brøndby for at holde fokus på det og samtidig satse på en dansk træner. Det virker i den kontekst troværdigt, at man har hyret Jesper Sørensen, når man samtidig pointerer vigtigheden af Masterclass.

Ny Brøndby-træner: Det var egentlig ikke ambitionen

Jesper Sørensens cv som cheftræner var formentlig ikke det længste af klubbens kandidater til jobbet , og det kan blive den største udfordring for den rolige men også passionerede aarhusianer, hvis holdet fortsat leverer skuffende resultater og skal spille nedrykningsspil i Superligaen, med alt hvad der hører sig til der.

Men på papiret har Brøndby ramt plet, og rammerne i klubben har aldrig været bedre for en træner med Jesper Sørensens profil.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer