1 min læsningFodboldøkonom: Ramaskrig hvis Liverpool bliver solgt til Mellemøsten

Jesper Jørgensen har fulgt dansk og international fodbold professionelt i flere årtier, og fodboldøkonomen forudser et stort ramaskrig, hvis Liverpool - ligesom andre klubber - bliver solgt til købere fra Mellemøsten.

1 min læsning
Fenway Sports Groups ejer John W. Henry ses på Anfield
John W. Henry ejer Fenway Sport Group. Foto: Ritzau Scanpix / REUTERS / Phil Noble

En række af de største Premier League-klubber bliver handlet til svimlende summer.

Senest er Chelsea blevet solgt til Todd Boehly for 35 milliarder kroner, og Manchester United rygtes at kunne indbringe Glazer-familien op mod det dobbelte.

Den udvikling bekymrer den erfarne fodboldøkonom, Jesper Jørgensen, der til daglig arbejder for Deloitte og som i mange år har analyseret udviklingen i dansk og international fodbold.

– Der er jo ingen, der kaster hverken 35 eller 65 milliarder efter aktier, uden at få noget igen. Så naive skal vi ikke være.

Også Liverpool FC står til at blive solgt i nærmeste fremtid, da klubbens ejere, amerikanske Fenway Sports Group, vil ud af sit eller succesfulde engagement i klubben.

Og her kan det give problemer, hvis de nuværende ejere ikke kerer sig nok om klubben og ser stort på potentielle køberes interesser.

– Der vil komme et ramaskrig fra fansene( i Liverpool, red.), hvis det er nogen, der kommer fra mellemøsten. Det er jeg overbevist om. Det matcher slet ikke Liverpool-kulturen.

– Hvis jeg var Liverpool-fan så ville jeg dybest set have de samme bekymringer, som Brøndby-fans har i Danmark. For hvad kommer det her til at betyde for kulturen. Det kunne jeg godt se nogen komme ind og trampe vildt og voldsomt rundt i og ødelægge, lyder det slutteligt fra Jesper Jørgensen.

Fenway Sport Group har senest udnævnt bankerne Goldman Sachs og Morgan Stanley til at hjælpe med processen og finde nye købere.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer