International Fodbold

Medie: Kun to muligheder i spil for Zidane

Zinedine Zidane har stået uden job siden juni sidste år, og der er angiveligt kun to muligheder for den tredobbelte Champions League-vinder.

Hvis Zinedine Zidane skal vende tilbage til jobbet som fodboldtræner er Juventus og det franske landshold hans eneste muligheder.
Foto: Benoit Tessier/Reuters/Ritzau Scanpix
Vær opmærksom på, at dette er en rygtehistorie

Fodboldverdenen glemmer hurtigt, og som træner har man sjældent råd til at stå uden job for længe.

Det problemer er der dog minimum én fodboldtræner, der kan blæse højt og helligt på, for med tre Champions League-trofæer i træk i spidsen for Real Madrid, er det næppe jobtilbud, det skorter på for franske Zinedine Zidane.

Den 50-årige franskmand har stået uden job, siden han 30. juni 2021 forlod den spanske kongeklub, og selvom han efterfølgende er blevet sat i forbindelse med adskillige klubber, så er han stadig arbejdsløs.

Skal man tro det italienske medie, Corriere dello Sport, så er der nemlig kun to trænerjob, der kan få den tidligere franske landsholdsanfører tilbage på trænerbænken.

Problemet er bare, at begge job i øjeblikket er optagede. Der er nemlig tale om jobbet som fransk landstræner og jobbet som cheftræner for Juventus.

I øjeblikket sidder Zidanes tidligere holdkammerat, Didier Deschamps, på posten som fransk landstræner, og selvom han har kontraktudløb til nytår, så holder han i det nye år samtaler om en eventuel forlængelse med Frankrigs forbundspræsident Noël Le Graët, og herfra er holdningen klar.

Deschamps afviser fremtidssnak: Havde ikke været anderledes hvis vi havde vundet

– Når man er heldig nok til at have Didier Deschamps, så banker man ikke på ved naboen, så længe han sidder i jobbet. Mit ønske er, at Didier [Deschamps] fortsætter. Hvem skal vi finde, der er bedre? Her taler jeg som præsident og ikke hans ven, sagde Le Gräet tidligere på ugen til Le Figaro.

Den anden mulighed for Zidane er jobbet hos sin tidligere klub, Juventus, men her sidder Massimiliano Allegri på posten for anden gang, og den 55-årige italiener har efter sigende kontrakt til sommeren 2025.

Thierry Henry overbevist om Zidanes fremtid: Han venter på én ting og kun én ting

Zidane har tidligere været sat i forbindelse med jobbet som cheftræner i Paris Saint-Germain, men en smule overraskende gik det job i stedet til landsmanden Christophe Galtier, og flere medier mener at vide, at det simpelthen var fordi, at Zidane selv takkede nej.

Også et job i den engelske Premier League har på rygteplan været en mulighed for Zidane med særligt Chelsea og Manchester United som varme bud på en kommende arbejdsgiver, men også her skulle Zidane selv have afvist med en ganske særlig begrundelse.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

– Jeg ved, at der er trænere, der tager til Premier League uden at kunne sproget, men for min måde at arbejde betyder det alt, udtalte Zidane tidligere på året til L’Équipe.

Indtil videre er står Real Madrid tilbage som den eneste klub i Zidanes trænerkarriere. Hans to perioder som cheftræner kom ovenpå flere år i andre roller i klubben. Han har således fungeret som både sportsdirektør, assistenttræner for Carlo Ancelotti i 2013-14 samt træner for klubbens ungdoms- og andethold.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P