VM 2026

Flere rekorder skudt i sænk af Messi og Mbappé i vild og dramatisk VM-finale

Lionel Messi og Kylian Mbappé har slået flere rekorder undervejs i søndagens VM-finale. Allerede ved første fløjt slog Messi den første rekord.

Foto: Anne-Christine POUJOULAT / AFP

Lionel Messi blev den spiller i historien med flest optrædener ved VM, da han løb på banen til VM-finalen, der er hans 26. VM-kamp. Messis franske modstykke Kylian Mbappé er godt på vej til at slå den rekord.

I en alder af blot 23 år spiller Mbappé søndag aften sin 14. VM-kamp. Til sammenligning havde Messi nået otte kampe og et mål og to assist.

Netop rekorden for mål og assists noterer Messi sig dog også for efter aftenens VM-finale. Med to mål er det enogtyvende gang, at argentineren er indblandet i et VM-mål. Det er fordelt på 13 mål og otte assists. Igen er han dog også skarpt forfulgt af Mbappé, der allerede har nået 12 mål og tre assists med hattricket i finalen

Samtidig blev Messi den første til at score i samtlige af turneringens faser. Altså i både gruppespil og samtlige knockout-kampe.

Siden har ungdommen dog overtaget, da Kylian Mbappé med to scoringer sendte kampen i forlænget spilletid, og blev den første dobbelte målscorer i en VM-finale siden Ronaldo i 2002.

Målfarlige Messi slår VM-rekord mod Frankrig

Dengang brugte brasilianeren 12 minutter, mens Mbappés to scoringer blot var adskilt af 97 sekunder. Det er det hurtigste nogensinde i en finale og blot 30 sekunder langsommere end Toni Kroos’ VM-rekord.

I 2014 scorede tyskeren til 3-0 og 4-0 indenfor 69 sekunder i den historiske semifinale mod værtsnationen Brasilien, der blev nedslagtet med 7-1.

I den forlængede spilletid har Mbappé så skrevet sig yderligere ind i historiebøgerne, da han fuldendte hattricket med scoringen til 3-3. Det gør ham til den mest scorende i VM-finalesammenhæng nogensinde.

I skrivende stund har Messi og Mbappé gjort det til 3-2 og siden 3-3, inden kampen nærmer sig straffesparkskonkurrence. Du kan følge afslutningen på DR eller TV2.

Populære historier

Seneste

Notifications

ANNONCE


Notifikationer

P