VM 2026

Målfarlige Messi slår VM-rekord mod Frankrig

Lionel Messi har med sin startplads i søndagens VM-finale mod Frankrig skrevet sig ind i historiebøgerne nok engang. Denne gang som spilleren med flest VM-kampe på CV'et.

Lionel Messi i infight i VM-finalen

Lionel Messi er allerede stemplet ind i VM-finalen mod Frankrig.

Efter 23 minutters spilletid sparkede den lille argentiner et straffespark i mål til en sydamerikansk føring på 1-0, men allerede ved første fløjt stod en rekord for fald.

Søndagens finale er nemlig Lionel Messis 26. VM-kamp. Det er rekorden for flest optrædener i VM-historien.

Rekordkampen bliver PSG-stjernens sidste, da han både før og under turneringen i Qatar har meddelt, at VM-slutrunden i 2022 bliver hans sidste.

Med optrædenen i finalen overhaler Messi tyske Lothar Matthäus, som han har delt rekorden med siden semifinalen mod Kroatien. Matthäus tørnede ud for Vesttyskland og siden et samlet Tyskland i perioden 1980-2000.

VM-finalen løber af stablen i skrivende stund, og kan følges på DR eller TV2.