2 min læsningDer skal to til tango: Argentina slår Kroatien i VM-semifinalen

Lionel Messi og Julian Alvarez dansede sig sammen ind i de argentinske fodboldhistoriebøger, da de sendte den sydamerikanske nation i VM-finalen.

2 min læsning
Lionel Messi, Julian Alvarez og det argentinske landshold sørgede med to mål i første halvleg for en forholdsvis sikker sejr i VM-semifinalen mod Kroatien.
Foto: Hannah Mckay/Reuters/Ritzau Scanpix

Seks gange har Argentina stået i en VM-semifinale, og alle gange er de gået videre til finalen.

Tirsdag aften revancherede Argentina 3-0-nederlaget til Kroatien ved VM i Rusland ved med samme cifre at booke en plads i VM-finalen, mens det for Kroatien ikke længere er muligt at gentage andenpladsen fra Rusland.

De sejrsvante kroater kom aldrig for alvor ind i VM-semifinalen på Lusail Stadium i udkanten af Doha, og på fem minutter i slutningen af første halvleg grundlagde Lionel Messi og Julian Alvarez den argentinske sejr.

Det var Manchester City -angriberen, Alvarez, der efter godt en halv times spil blev sendt alene igennem med den kroatiske målmand Livakovic. Alvarez fik prikket bolden forbi Livakovic, der nedlagde den fremadstormende angriber, mens Dejan Lovren fik afslutningen ekspederet ud af farezonen.

Den italienske dommer, Daniele Orsato, pegede dog på straffesparkspletten, og så skulle Lionel Messi sørge for at blive historiens bare sjette spiller, der har scoret i både ottendedelsfinalen, kvartfinalen og semifinalen ved samme VM.

Med et mere eller mindre utageligt straffespark højt i sin egen højreside var sørgede Messi for, at jublen kunne bryde ud blandt de mange argentinske fans.

Download Campo app Download Campo app Download Campo app

Fem minutter senere ville Julian Alvarez ikke stå tilbage for sin landsmand, og på en flot og usandsynligt heldig kontra befandt Alvarez sig pludselig lige foran Livakovic igen.

Med flere tilfældige boldberøringer af både Alvarez selv og flere kroatiske forsvarsspillere havde den 22-årige angriber snoet sig vej til kroaternes felt, og denne gang kunne hverken Livakovic eller Lovren stoppe ham fra at blive målscorer.

Kroatien fik lov at overtage bolden mere og mere i anden halvleg, men Argentina lod til at være i kontrol, og spilfordelingen lod mere til at være på argentinernes nåde, end det var kroaternes fodboldmæssige fortjeneste.

Ronaldo indrømmer: Bliver glad hvis Messi vinder VM

Med 20 minutter tilbage af kampen sørgede Julian Alvarez for at skrive sig ind i de argentinske fodboldhistoriebøger, og denne gang var det Lionel Messi, der stod for oplægget.

PSG-angriberen drev gæk med Josko Gvardiol på højrekanten, inden han med sit vante glidende løb rundede kroaten og fra baglinjen fandt kampens anden målscorer, der let lagde bolden ind bag Livakovic.

Fem minutter senere var arbejdsdagen fortjent overstået for Julian Alvarez, der til stående applaus kunne lade sig udskifte. En udskiftning blev det en smule overraskende ikke til for Lionel Messi, der dog undgik skader og sammen med resten af det argentinske landshold stille og roligt kunne køre sejren hjem.

Argentina møder i VM-finalen 2022 enten Frankrig eller Marokko på søndag. De to nationer mødes i den anden VM-semifinale onsdag klokken 20.

Timeline

Notifications

ANNONCE


Notifikationer